3 yötä tri-kauden alkuun Finntriathlon Vanajalinnassa

… ja valmistautuminen on suorastaan ammattimaista:

– Uintikilsoja vuoden alusta 27,5km, josta yksi ainoa kerta avovedessä tai ylipäätään märkäpuku päällä

– Pyöräkilsoja sitten viime vuoden syyskuun 640km

Juoksua sentään sitten vähän järkevämmin ja toki hiihtoa, salitreeniä ja kaikkea muuta… Mutta ei ole ihan kauhean luottavainen olo oman triathlonsuorituskunnon suhteen – jostain kumman syystä. Onneksi on luvassa vain sprinttimatkan kisa, todennäköisesti erittäin hyvin järjestetty tapahtuma, monta tuttua kaveria lähtöviivalla (= viimeistään suorituksen jälkeen pääsee vaihtamaan kuulumisia) sekä erityisesti kisan jälkeen odottava ainakin sosiaalisessa mediassa kovasti hehkutettu brunssi. Joten jos meno on naheaa, luvassa on toivottavasti kiva päivä, hyvä treeni ja kaikkea sellaista.

Niin, ja sitten se jymypaukku. Tommi ilmoittautui eilen myös kisaa mukaan! Hämeenlinnassa nähdäänkin siis pyöräkisoista tutun savolaistaisteluparin eka kohtaaminen triathlonin parissa. Oma veikkaukseni on, että se edelleen Kuopiossa asuva osapuoli parivaljakosta on kyllä tässä kohtaamisessa jo kokemuksen ja kuukauden lajiharjoittelunkin voimalla parempi kuin Tommi, joka on tämän meidän vajaat seitsemän vuotta kestäneen yhteiselon aikana käynyt uimassa yhteensä 3 kertaa – kaikki ne tämän vuoden puolella. Mutta älkää nyt menkö kertomaan Tommille, että löisin tässä kisassa Jarkin puolesta vetoa ;)

Liittyen Tommin triathlondebyyttiin on myös myönnettävä, että nyt harmittaa etten ole uinut tämän enempää. Olisi nimittäin tarjolla elämäni tilaisuus olla jossain urheilullisessa Tommia parempi eli tulla uinnista ensimmäiseen vaihtoon ensimmäisenä meidän perheestä. Tämä onkin ainoa varsinainen kilpailullinen tavoitteeni sunnuntaille, toivottavasti onnistun :)

Avainsanat: , , , , ,

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *