aamun aloitus Octon alla

Aamun terveellinen aloitus on luomujugurtti tai -viili, johon lisään vaihtelevasti makuja.
Tämän aamun menu:
– manteleita
– auringonkukan siemeniä
– hampun siemeniä
– karpaloita
– spelttimysliä
– Udo öljyä

Oikea todellinen terveyspommi, joka maistuu meidän viisivuotiaillekin ihanan Seppo Kohon Octo -valaisimen loisteessa.

Yritän mahdollisimman paljon suosia luomua ja terveellistä, puhdasta perusruokaa. Ravintoasiat alkoivat todenteolla kiinnostaa vuonna 2005, kun menin homeopaatille, joka avasi silmäni ravinnon merkityksestä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Hän lähestyi asiaa elimistön ph:n kautta. Yksinkertaisesti vältetään ruoka-aineita, jotka happamoitavat kehoa ja syödään ruokaa joka on mahdollisimman emäksistä. Ruokavalioon huomion kiinnittäminen tuli kyllä minulle erittäin sopivaan aikaan, vähän ennen raskautta, joka oli siis kaksosraskaus. Odotusaika meni hienosti ja saimme terveet ja ihanat pojat. Mitään allergioita ja pitkiä sairauskierteitä ei ole ollut, vaikka päiväkodissa aloittivat jo 11kk iässä. Meillä on onni, että he saavat nyt olla päiväkodissa, jossa syödään kasvispainotteista luomuruokaa.

Uudet maut. Uusiin, outoihin ruoka-aineisiin tutustuessa olen huomannut, että se mikä on aluksi ”pahaa”, alkaa todella maistua hyvälle noin 20 maistelukerran jälkeen. Pätee lapsiin ja aikuisiin. Toisaalta tuntuu, että lapset tietävät oikein hyvin miten ruoka pitäisi valmistaa. Veikkaan, että monissa muissakin perheissä keitoissa olevat keitetyt porkkanan palat eivät maistu läheskään niin hyvin kuin raaka popsittava porkkana. Raaka kypsentämätön ruoka, erityisesti kasvikset ja juurekset, ovat suurta herkkua.

 Ruoka ja juoma on ihana nautinto ja kun perusvalinnat on kunnossa, ei haittaa vaikka joskus syö jotain todella epäterveellistä ja ruuaksi sopimatonta. Liian fanaattinen ei saa olla, mutta lapsille pitää perusasiat opettaa.

Avainsanat: , ,

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *