About the Games and Open Workout 14.1

Karsinta on alkanut!

The CrossFit Games 2014, maailmanlaajuiset kisat, joiden päätteeksi löytyvät maailman kovakuntoisimmat tyypit, the Fittest on Earth.

Kisakausi on kolmivaiheinen:

The CrossFit Games Open, alkoivat 27. helmikuuta
The CrossFit Games Regionals,  alkavat 9. toukokuuta
The CrossFit Games, alkavat 25.heinäkuuta

Openeihin, jotka alkoivat viime viikolla, voi osallistua kuka vain. Rekisteröidytään www.games.crossfit.com -sivuilla ja maksetaan osallistumismaksu. Sarjoja on miehille ja naisille sekä lisäksi masters sarjoja +40 ylöspäin. Lisäksi salit voivat ilmoittaa joukkueen team kisaan.

Openit kestävät viisi viikkoa. Joka  viikko suomen aikaa torstain ja perjantain välisenä yönä julkaistaan yksi laji, jonka suorittamiseen on aikaa neljä vuorokautta. Lajin voi suorittaa virallisella Crossfit salilla, joka hyväksyy tuloksen, tai sitten videoida ja lähettää videon tuloksen ilmoittamisen yhteydessä.

Regionals lohkoja on 17, joista Eurooppa on yksi. Suomalaiset kisaavat Openit tässä Euroopan lohkossa, josta parhaat 48 miestä, 48 naista ja 30 joukkuetta pääsevät toukokuun Regionalseihin Tanskaan. Tästä joukosta vain parhaat pääsevät heinäkuun Games mittelöihin Kaliforniaan.

Openit on jännittävä tapa olla mukana valtavassa urheilutapahtumassa. Viime vuonna osallistui huimat 138 000 urheilijaa ja tänä vuonna tulee vielä paljon enemmän, olisikohan jopa 180 000. Regionaali- ja Games paikat ovat vain murto-osan heiniä, mutta jokainen osallistuja voi asettaa omia tavoitteitaan ja seurata omaa sijoitustaan vaikka oman salin jäsenten tai muiden suomalaisten kesken. Meidänkin salilta rekisteröityi lähes 30 henkilöä ja suomalaisia naisia on mukana noin 270.

Kisasivustolla pääsee tekemään custom leaderboardeja, joissa voi tehdä erilaisia tuloslistoja mm. iän, sukupuolen, maan, harrastusvuosien yms. perusteella. Viime vuonna 2013 osallistuin Openeihin ja taisin olla suomalaisista naisista sijalla 36. Nyt olen asettanut omat tavoitteeni olla oman salin naisista kolmen parhaan joukossa ja suomessa 50. parhaan joukossa.

Meillä Crossfit Oulun salilla lajit suoritetaan pääasiassa lauantaisin klo 13, jolloin siellä on varmasti suuren urheilujuhlan tuntua. Luvassa varmasti paljon huikeita onnistumisia, itsensä ylittämisiä ja kovaa kannustusta. Itsellä menee nämä kaksi ekaa viikkoa lomamatkan vuoksi niin, etten pääse tuolloin lauantaina lajia tekemään, mutta korvaava aika onneksi järjestyi. Odotan kyllä tulevia lauantaina innolla, tunnelma tulee olemaan kohdillaan!

Ensimmäinen Laji 
Workout 14.1 

10-minute AMRAP:
30 double under (tuplanaruhypyt)
15 power snatch 75/55 lb eli miehillä 33,75kg/naisilla 24,75kg raakatempaus.

Kun painot muutetaan paunoista kiloiksi, niin ne yleensä käytännön syistä pyöristetään tasakiloihin, eli ainakin meidän salilla miehet tekivät 35kg. Ovat niin riskejä, että pitää antaa tasoitusta :)

Tein lajin perjantaina. Asetin tavoitteeksi viisi kierrosta, koska olin tehnyt aiemmin Randyn (75 tempausta 25kg) noin 7minuuttiin ja laskeskelin siitä, että viisi kierrosta pitäisi olla mahdollinen.

Sain tulokseksi tasan viisi kierrosta eli 225. Tempaukset meni ihan mukavasti, mutta tuplat eivät kulkeneet. Olen yleensä ihan ok hyppimään tuplia, mutta nyt tuli kyllä väsymyksen lisäksi enemmän pää vastaan. Siinä vaihessa kun laskin …25, 26, 27, 28, 29… Ei saisi lopettaa hyppimistä, ettei vaan jää juuri se yksi hyppimättä, niin kuin nyt kävi useammalla kierroksella, argh! Saati sitten hermostua, koska sitten on entistä vaikeampaa saada hypyt kulkemaan rennosti. Jos tuplat olisi kulkeneet niin kuin yleensä, olisi yli 250 reps ollut aivan mahdollinen. Nyt jää reilusti kirittävää tuleviin lajeihin, koska jään kyllä reilusti oman leaderboardin sijan 50 huonommalle puolelle ekan lajin jälkeen.  

Tässä vielä kuvat vuoden 2013 Games voittajista: Sam Briggs ja Rich Froning

Photo courtesy of CrossFit, Inc
Photo courtesy of CrossFit, Inc

Avainsanat: , , , , , , , ,

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *