Arkista menoa

Tiistaiaamuna kävin täällä blogissa intoilemassa perustreenin palaamisen hienoutta maanantain uintitreenien jälkeen. Liekö ”uutuuden” viehätystä vai mitä, mutta koko viikko on soljunut eteenpäin saman intoilun vallassa. Töihin on ollut kiva palata lomailun jäljiltä ja erityisen hauska on ollut rakentaa omaa osastoani, hiihtoasuja ja -asusteita, valmiiksi talven saapumista odotellessa. Viikonlopun aikana pitää varmaan telkkarista fiilistellä jo Suomen hiihtokauden avausta ja Vuokatin maisemia ja toivoa, että tämä viikon kestänyt vesisade joskus muuttuu valkeaksi täällä Tampereellakin!

Lumentuloa odotellessa olen kuitenkin tällä viikolla nautiskellut monista yhteistreeneistä ja tavallisesta tekemisestä. Toistaiseksi ensimmäinen tavallinen treeniviikko on tavallisen työviikon lomassa näyttänyt seuraavanlaiselta:

ma: uinti 90min triathlonporukan yhteistreeneissä

ti: Porrasjuoksu Pispalassa  45min pienemmän ryhmän yhteistreeneissä (+ siirtymät mummopyörällä, jolla ajamisen Pyynikillä  ja Pispalassa voisi jo raskauden puolesta melkein merkitä treenipäiväkirjaan ;) )

ke: salitreeni + juoksuverrat 90min

to: uinti 80min + mäkijuoksu 50min triathlonporukan yhteistreeneissä

pe: juoksu + spinning -yhdistelmä 80min (suunnitellun hiihtokauden avauksen sijaan)

Näiden lisäksi luvassa on vielä lisää uintia mm. tänään illalla mastersryhmän treeneissä Annin kanssa, sekä sunnuntaina Pyhäjärvijuoksu – toivottavasti koko 27km mittaisena. Toivottavasti siksi, että yhä edelleen tuo pitkä juoksulenkki herättää minussa pelonsekaista kunnioitusta ja jännitystä. Joskin jännitystä on niin vähän enää, että tällä kertaa, kun minulle annettiin vapaus päättää haluanko lähteä mukaan juoksemaan, halusin ehdottomasti saada juoksun mukaan viikon treeniohjelmaan. Sunnuntaina saatan miettiä uudestaan tätä haluamistani viimeistään silloin, kun 26km juoksemisen jälkeen pitäisi vielä juosta ylös Pyynikin näkötornille alhaalta Hämeenpuistosta. Ei-tamperelaisille tiedoksi, että kyseinen mäki on melko iso.

Nyt kuitenkin taidan siirtyä vapaapäivän kunniaksi päiväunille. Ruokamyrkytyspotilasta hoitaessa ja varoessa toissayön olkkarin lattialla nukut heikonlaiset unet alkavat nimittäin vaatia veronsa.

Hauskaa viikonloppua kaikille!

Avainsanat: , ,

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *