Asiat alkaa selvitä

Tänään käytiin hiukan laajempaa keskustelua minun harjoitteluuni liittyen; mitä minun pitäisi oppia ja kuinka. Alkaa tuntumaan että belgialaiset tarvitsevat sanasta sanaan sopimuksia, varsinkin nämä labraihmiset tuntuvat rakastavan protokollia joiden mukaan he tietävät joka sekunti mitä seuraavalla sekunnilla tulee tapahtumaan. Improvisointi ja suunnitelmien muuttaminen tuntuu olevan kovin hankalaa. Vaikka virallinen puoli takkuilee, on töissä olo ollut paljon mukavempaa tällä viikolla ja tuntuu että alan hiljalleen pääsemään mukaan porukkaan. Vitsailua ja naureskelua on ollut selvästi enemmän ja työkaverit ovat alkaneet puhumaan omasta elämästään enemmän. Ja edistystä flaaminkielen kanssa; olen muutaman kerran vastannut hollanniksi esitettyyn kysymykseen sujuvasti enkulla murtaen. Se on aiheuttanut hieman hämmennystä työtovereissa.. Ehkä vielä parin kukauden päästä puhun sujuvaa hollantia.

Olen tällä viikolla keskustellut useamman ihmisen kanssa kuinka paljon parempi on ulkomaille muuttaessa muuttaa asuntoon jossa asuu muitakin. Epäilevällä suomalaisluonteelle se on tietysti haaste, mutta yksinasuessani minun täytyisi selvitellä kaikki käytännön asiat itse; mikä on halvin liittymä, jos kuuma vesi loppuu kesken, voiko hana vettä juoda, yms. Kaikenlisäksi sain ehkä parhaat kämppikset mitä voi toivoa; italialainen kokki tykkää järjestää ruokailuja kavereille, jotka ovat Brasiliasta, Portugalista ja Espanjasta, joten hyvää ruokaa, taistelukeskustelua Espanjan viinit vastaan Portugalin ja ennen kaikkea sosiaalista ja kansainvälistä väkeä. Ja mikä parempaa kuin tulla kotiin treenin jälkeen ja ruoka on valmiina pöydässä! Ja tietenkin toin jälkiruuan; tikkujäätelöä, ettei tarvitse tehdä lisää tiskiä. ;)

Reenailu velodromilla voi kuulostaa monen mielestä tylsältä mutta ihan tosissaan täällä on niin tasaista että velollakin saa ihan yhtä paljon nousumetrejä aikaiseksi jos haluaa. Toisekseen siellä on helppo toteuttaa sprinttejä ja tietyn minuuttimäärän mittaisia vetoja; ei tarvitse varoa muuta liikennettä. Sprinttien harjoitteluunhan velo on paras mahdollinen paikka ja siellä koen niiden treenailun mielekkäämmäksi kuin maantiellä. Toivottavasti jotain niistäkin harjoituksista jää jalkoihin.

Kuulin tänään että tutoropettajani oli ollut Turussa viime viikolla ja nähnyt Turun Sanomissa minusta tehdyn lehtijutun, ottanut sen talteen ja kierrättänyt luokassa. Se ilahdutti kovin mieltä. Ei ole aina kiva pyydellä poissaololupia treenaamisten takia, joten on kiva että pystyy jollain tavalla kiittämään kaikesta joustavuudesta mitä on saanut osakseen. Tietenkin tulokset ja lehtijutut ovat niitä todisteita että joustavuudesta on ollut hyötyä, koska aina siitä ei osaa tarpeeksi selkokielellä edes kiittää. KIITOS! :)

Pia Pensaari

Pia Pensaari

Kirjoittaja on naispyöräilijä, joka on voittanut yli 20 SM-mitalia ja omistaa kautta aikojen Suomen 2. nopeimman ajan 3km takaa-ajossa.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *