BA-PA-NA-CHO -keittoa

IMG_4457

BAtaatti-PAlsternakka-NAudanliha-CHOrizo-keitto

– 3 bataattia (pienehköjä, jos käytät isoja, voi yksikin riittää)

– 2 palsternakkaa

– 1 sipuli

– 2 valkosipulin kynttä

– 1 chili

– pala inkivääriä

– kurkumaa

– suolaa

– 2 rkl kookosöljyä

– 1dl kookosmaitoa

– naudan jauhelihaa

– chorizoa

Lähes kaikki käyttämäni raaka-aineet olivat luomulaatuisia. Jauheliha on Sydänmaan Highlander -tilan vapaana kasvanutta Ylämaankarjan luomulihaa. Jauhelihoissa on todellakin eroja ja suosittelen lämpimästi kokeilemaan näitä parempia.

Chorizo, ilmakuivattu salami, oli uusi kotimainen uusi tuttavuus Ahon Limousin -tilan naudasta.

Tee näin:

1) Kuori ja pilko bataatit, palsternakat, sipuli ja valkosipuli. Poista chilistä siemenet ja pilko aivan pieneksi. Kuori inkivääri ja raasta se.

2) Kuullota kattilassa kookosöljyssä sipuli, valkosipuli, inkivääri ja chili. Mausta kurkumalla ja suolalla. Lisää bataatit ja palsternakat ja vettä niin että kasvikset peittyvät. Keitä pehmeäksi.

3) Paista jauheliha. Pilko chorizo pieniksi kuutioiksi ja lisää jauhelihan joukkoon. Suolaa voi lisätä maun mukaan.

4) Laita keitto blenderiin, soseuta ja kaada takaisin kattilaan. Lisää noin 1dl kookosmaitoa tai kookoskermaa, sekoita ja lämmitä vielä.

5) Ota soppaa lautaselle ja reilusti jauheliha-chorizoa päälle!

 

Avainsanat:

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *