Box Battle

kuva: cfkalenteri.com

Box Battle on kilpailu, jossa haetaan Suomen kovakuntoisinta joukkuetta. Mukana on 30 joukkuetta, 120 urheilijaa. Jokainen joukkue koostuu kahdesta naisesta ja kahdesta miehestä, joiden tulee treenata samalla CrossFit salilla.

Osallistuin CrossFit Oulun joukkueessa Box Battle kisojen karsintaan ja selvisimme karsinnan sijalta 8. itse kisoihin Espoon Barona Areenalle 14.6.2014

Tässä linkki koko karsintalajin esittelyyn. Itse tein tuon 2 osan, eli:

50 tuplanaruhyppyä
10 maastavetoa 70kg
1 leuanveto
9 maastavetoa 70kg
2 leuanvetoa
8 maastavetoa 70kg
3 leuanvetoa
7 maastavetoa 70kg
4 leuanvetoa
6 maastavetoa 70kg
5 leuanvetoa
5 maastavetoa 70kg
6 leuanvetoa
4 maastavetoa 70kg
7 leuanvetoa
3 maastavetoa 70kg
8 leuanvetoa
2 maastavetoa 70kg
9 leuanvetoa
1 maastaveto 70kg
10 leuanvetoa
50 tuplanaruhyppyä

Koko suoritus tuli kuvata ja lähettää tuloksen kanssa tarkistettavaksi järjestäjälle. Tässä meidän joukkueen karsintasuoritus:

Tehtiin laji kaksi kertaa ja tällä toisella kerralla saatiin parannettua tulosta. Itsellä ensimmäisellä kerralla sakkasi nuo viimeiset tuplanarut melkoisesti, en millään meinannut saada niitä tehtyä. Toisella yrityksellä ennen viimeisiä tuplia keräsin itseäni, päätäni ja voimiani useamman puhalluksen verran, kuten videolta näkyy. Kyynärvarret oli tuossa vaiheessa melkoisen puhki maastavedoista ja leuoista, joten narun pyörittäminen tekee tiukkaa. Pitäisi pitää pää kylmänä ja säilyttää rentous, vaikka tiukka paikka onkin. Sain oman osani tehtyä noin 9minuuttiin. Mavet sujui tosi hyvin. Leukoja piti pätkiä edelleen liikaa, mutta en kuitenkaan pitänyt pitkiä taukoja.

Emme ehtineet tehdä koko lajia aikarajaan mennessä (30 minuuttia) ja lajin vaativuutta kuvaa se, että tähän pystyi ainoastaan yksi joukkue. Tekemättömät toistot lisättiin tuon 30minuutin päälle ja lisäksi kokonaissuorituksessamme oli tuomareiden videotarkistuksessa 5 no-reppiä, eli hylättyä toistoa, mistä saimme 5sek/toisto aikasakkoa, eli loppuaikaan on lisätty 25sekuntia. Näitä no-reppejä oli tullut ilmeisesti muillakin joukkueilla jonkin verran. Hyvä vain, että tuomarit ovat tarkkana.

CrossFit Oulusta karsintoihin osallistuneet kaikki kolme joukkuetta pääsivät kisoihin, huippu juttu! Kannustusjoukkojakin on tulossa paikalle, joten tulee varmasti hieno reissu ja kovat skabat. Olen niin kiitollinen, että saan vielä tämänkin kokea.

Kisoihin on nyt aikaa 5viikkoa ja harjoitteluun on lisätty nyt pari- ja tiimitreenejä. Niiden tekeminen on tosi mukavaa, motivoivaa ja opettavaa. Vapun paritreeni oli myös hauska ja haastava. Tällä kertaa johtuen, ei niinkään raskaista painoista, vaan tyllihameista.

White Swan & Back Swan

Kuvat: Toni Raappana

Avainsanat: , , ,

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *