BoxBattle kisat: 2.laji

Laji 2:

Jokainen joukkueen jäsen suorittaa määrätyt liikkeet ja toistot. Seuraava lähtee kun edellinen on saanut omat valmiiksi, aikaraja 20min:

60 tuplanarua
20 cal soutu
20 thrusteria, miehet 50kg/naiset 35kg
20 box over jump

Aikamme 17:02, olimme tässä lajissa sijalla 7.

Omalta osaltani tuplanarut menivät hyvällä tahdilla putkeen. Soudussa vähän sähelsin, kun aloin soutamaan ja huomasin, että vastus oli liian isolla. Siinä sitten vaudissa yritin sitä säätää pienemmälle ja se meni sitten liian pienelle. Tähän meni liikaa aikaa ja arvokkaita sekunteja. Olisi vaan pitänyt soutaa tuolla isommalla vaihteella. Thrustereita taisin saada 11-12 putkeen ja sitten loput olikin melko raskaita ja piti tanko laskea useamman kerran maahan välissä. Boxit eivät kyllä mitenkään kovin räjähtävästi enää nousseet, yritin vain mennä mahdollisimman taloudellisesti matalana yli.

Tällainen laji vaatii useamman liikkeen hallintaa ja omalla suorituksella on iso merkitys kokonaisuuden kannalta. Jotain epäonnistumisia toki voi muiden suoritukset paikata, mutta perustekeminen pitää olla varmaa suorittamista. Joukkuekisassa kun Jenni ja Matti olivat oman osuutensa saaneet valmiiksi, oli vain pakko puristaa niin hyvin kuin mahdollista. Aikaraja oli olemassa ja tarkoitus oli tietenkin, että Janne viimeisenä pääsee myös oman suorituksen tekemään.

Tuplat meni kaikilla putkeen, mistä jokainen sai varmasti hyvän startin omalle suoritukselleen osoittaen loistavaa hermojen hallintaa. Tuplanarut on nimittäin usein eniten juuri päästä kiinni tiukassa paikassa. Soutua oli sen verran vähän, että siinä ei isoja eroja tehty. Siinä ei kuitenkaan kannattanut aivan täysiä vetää, koska aiempia eriä katsoessa huomasi, että thrusterit ja erityisesti boxit tulevat olemaan raskaita.

Janne veti tässä lajissa erityisesti thrusterit aivan älyttömän hyvin ja Matti hyppi boxit suoralla hypyllä todella reippaalla tahdilla. Jennin kanssa tehtiin molemmat sellaiset perussuoritukset kaikissa liikkeissä ja se riitti siihen, että olimme toisen lajin jälkeen kokonaiskisassa sijalla 4.

Tyytyväisin mielin alkoi valmistautuminen kolmanteen lajiin, joka henkilökohtaisesti pelotti ja kauhistutti jo aamulla lajin julkaisusta lähtien. Luvassa oli painonnostoa.

Avainsanat: , , ,

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *