BoxBattle kisat: lajit 3, 4 ja 5

Lajit 3,4 ja 5 suoritettiin putkeen, joista jokaisesta oli jaossa omat pisteet.

Laji 3: 8min 2RM snatch, eli 8 minuutissa tempauksen kakkosmaksimin hakeminen jokaiselle joukkueen jäsenelle. Toistot tuli suorittaa peräkkäin ”touch’n go” -tyyliin, eli tanko sai vain käydä pikaisesti toistojen välissä maassa. Tämä olikin jännittävää, koska en ole näitä kovin paljon treenannut. Painonnostotekniikka on ollut viime aikoina aivan hukassa, jos sitä koskaan on oikein ollutkaan. Saan tiettyihin kiloihin asti väännettyä jollakin ihme voimilla, kauhealla tekniikalla, mutta sitten se raja tulee vastaan. Laskeskeltiin, että ehditään jokainen nostamaan varmuudella kaksi kertaa. Ajattelin lähteä 35kg ja sitten 40kg tai 42,5kg. Lämmittelyssä päätin kuitenkin viime hetkellä aloittaa pienellä riskillä 40kg.

Kisassa sain 40kg ja sitten 45kg ja ehdin yrittää vielä 50kg, mutta siinä toinen toisto ei onnistunut. Tekniikka oli aivan kauhea, mutta onneksi ei tyylipisteitä jaettu. Alla video 40kg nostoista.

Jennin, Jannen ja varsinkin meidän Vaffa-Matin nostamat raudat olivat sen verran kovat, että kun yhteiskilomäärä laskettiin yhteen, olimme lajissa loistavasti sijalla 3.
Laji 4 lähti kello käymään välittömästi edellisen 8min perään. Sama 8min aikaa hakea 2RM Clean&Jerk maksimi jokaiselle joukkueen jäsenelle. Tässäkin päätin viime hetkellä nostaa aloitus painona 50kg sijaan 55kg. Sainkin sen kohtuu helposti ja nostin 60kg, mikä tuli myös onnistuneesti, joskin teknisesti taas kamalasti. Kädet on ihan älyttömän jäykät ja kyynärpäät kääntyy sisäänpäin. 
Kisatilanteessa ja vähänkin minulle isoimmisssa painoissa menee helposti yli-yrittämiseksi. Puristan tangosta kuin viimeistä päivää ja viimeinenkin rentous katoaa. Unohdan totaalisesti kaiken mitä minulle on opetettu, mikä kyllä sujuu tangolla ja pienillä painoilla tekniikkaa tehdessä. Revin toistot raakana, ilman allemenoa ja liikaa käsillä. Nyt pääsin kuitenkin lähelle omia ykkösmaksimeita, mikä auttoi kohtuullisesti joukkuettamme pysymään kärkikahinoissa mukana. Lajissa 4 olimme sijalla 7.
Kisojen jälkeen aloitin painonnostotreenit ikäänkuin alusta, taas. Tästä tulen kirjoittamaan varmasti jatkossa, miten homma etenee. Rentous yhdistettynä räjähtävyyteen, siinä sen salaisuus. Yritän ottaa rennommin ja pitää homman mahdollisimman yksinkertaisena. Ja tehdä onnistuneita toistoja. Toistoja. Toistoja. Toistoja. Toistoja…
Laji 4 jälkeen oli lyhyt 2minuutin tauko, ennen siirtymistä lajiin 5:
Sprinttiviesti, jossa jokainen joukkueen jäsen juoksi 50m-käännös-25m-käännös-25m-käännös-50m. Tästä tykkäsin ja tässä olin hyvä. Sain kirittyä muita kiinni, eikä pahaa hyytymistä tapahtunut. Käännökset olisivat voineet mennä vielä rohkeammin, turhaan varmistelin ja pelkäsin liukastumista. Oli myös hyvin yleisöön menevä laji, varmasti mukava ja jännitävä seurata. Tässä lajissa tulimme kahdeksanneksi.
Kuva: Valtteri Nygren

Hennalle kiitos videoista.

Avainsanat: , , ,

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *