CrossFit Games Open 2015 – ohi on!

Tänään päätöksensä saa tämän vuotinen open-koitos. Itse suoritin viimeisen lajin eli 15.5 jo lauantaina, mutta viikonlopun muiden kiireiden lomassa en ehtinyt vielä naputella loppuraporttia tämän vuoden kisoista. Ajattelin nyt kuitenkin käydä lyhyesti läpi kunkin lajin ja niistä itselle jäänet fiilikset.

Ensimmäisestä lajista raapustinkin jo pari sanaa, mutta eipä kertauksesta haittaakaan ole.

15.1 eli Complete as many rounds and reps as possible in 9 minutes of:

 15 toes-to-bars
 10 deadlifts (115 / 75 lb.) (52/34 kg)
 5 snatches (115 / 75 lb.)
sekä 15.1a
1-rep-max clean and jerk
6-minute time cap

Ensimmäinen laji antoi jo hiukan osviittaa siitä, että uuden skaalatun sarjan myötä määrätyt painot RX-sarjassa tulevat olemaan aiempia kovemmat. Päälle 1,70 metrisenä ja 70-kiloisena ei tuo määrätty tempauspaino kuitenkaan itselleni ollut kuin – Ronnie Colemania siteeraten – ”nuthin’ but a peanut”, joten ensimmäinen laji oli lähinnä loputtomasti toes-to-bareja, joiden välissä vähän nopeasti nosteli tankoa. Sain kokoon 121 toistoa, eli yhden toiston viidenneltä kierrokselta. Kolmannelta kierrokselta lähtien toes-to-barit menivät lähinnä ykkösinä.

Rive-työnnön ykkösmaksimi eli treenin jälkimmäinen osio menikin sitten reippaasti alle oman tason. Pienenä lohdutuksena pari päivää myöhemmin työnsin oman uuden ennätyksen, 65 kg, mutta harmi kyllä onnistuminen ei osunut open-lajiin. Kokonaisuutena kuitenkin ihan hyvä alku openeihin.

 

15.2 eli Every 3 minutes for as long as possible complete:
From 0:00-3:00
2 rounds of:
10 overhead squats (95 / 65 lb.) (43/29 kg)
10 chest-to-bar pull-ups
From 3:00-6:00
2 rounds of:
12 overhead squats (95 / 65 lb.)
12 chest-to-bar pull-ups
Etc., following same pattern until you fail to complete both rounds

Tämä olikin sitten kertausta edelliseltä vuodelta eli treeni 14.2. Edellisenä vuonna sain 10 OHS:a, mutta en yhtään chest-to-baria (sen sijaan sain tuolloin yrittäessäni ensimmäiset kippileukani). En ole järin paljon C2B-leukoja hionut, ja itseasiassa suorittaessani tämän lajin maanantaina olin vasta sunnuntaina voikkatunnilla saanut ensimmäiset myötäote-C2B:t. Varovasti toivoin pääseväni kierrokselle 2, ja niinhän siinä kävi, että ensimmäinen kierros tuli valmiiksi kellon käydessä 2:50. 12 toiston kierrokselta sain kasaan koko ensimmäisen kierroksen ja muutaman valakyykyn toiselta rundilta, yhteensä 73 toistoa, joka oli samalla 63 toiston tulosparannus edelliseen vuoteen. Tähän suoritukseen olin todella tyytyväinen, vaikka maailman huipuista jäädäänkin sadoilla toistoilla.

 

15.3 eli
Complete as many rounds and reps as possible in 14 minutes of:
 7 muscle-ups
 50 wall-ball shots
 100 double-unders

Kolmoslajissa tulikin sitten ensimmäinen seinä vastaan. Muscle-upit eivät (vielä) kuulu allekirjoittaneen repertuaariin, ja koska kyseinen liike oli laitettu ensimmäiseksi, oli selvää, että nyt joutuisin tekemään skaalatun version. Sinänsä oma MU:n osaamattomuus ei erityisesti harmita, koska olen kuitenkin tehnyt työtä liikkeen eteen ja vasta reilu vuosi sitten sain vedettyä edes ensimmäiset leukani, mutta skaalatun version pitkäveteisyys veti kyllä vakavaksi: 50 wall ballia 10 paunan pallolla ja 200 sinkkuhyppyä, 14 minuuttia. Hyi hitto. Tein lajin vieraisilla Lappeenrannan salilla ja aluksi meinasi tulla paniikki, kun sinkkuhypyt eivät oikein sujuneet (olen alusta asti hyppinyt metconeissa tuplia), kunnes tajusin hyppiä niitä nyrkkeilijästaililla. Ensimmäiset kaksi kierrosta menivät todella helposti, pallo ei painanut juuri mitään ja sinkut menivät yhdellä stiplulla. Kolmannella kierroksella WB:t jo vähän hengästyttivät, mutta kolmaskin kiekka meni loppuun ihan kivasti. Neljännen kierroksen alussa tajusin, että aika alkoi käydä vähiin, ja siinä wall balleja paiskoessa pääsi sentään jo kunnolla hengästymään. Loppukirin aloitin sitten kuitenkin liian myöhään ja ehdin neljänneltä kierrokselta vain 46 wall ballia. Näin ollen lopputulokseksi jäi 796 toistoa. Toistomäärä on toki melko suuri, mutta olisin silti mieluummin tehnyt vaikka sen yhden muscle-upin.

 

15.4 eli
Complete as many reps as possible in 8 minutes of:
 3 handstand push-ups
 3 cleans
 6 handstand push-ups
 3 cleans
 9 handstand push-ups
 3 cleans
 12 handstand push-ups
 6 cleans
 Etc., adding 3 reps to the handstand push-up each round, and 3 reps to the clean every 3 rounds.
Men clean 185 lb.
Women clean 125 lb. (84/56 kg)

Edellisen skaalatun tylsistymisen multihuipentuman seurauksena päätin tehdä seuraavan lajin rx’d, tuli sieltä mitä tahansa. Ja sieltähän tulikin se toinen selkeä oma heikkous eli käsinseisontapunnerrukset. Olkapäät olivat jo tässä vaiheessa aika muhjuna eivätkä oikein tuntuneet enää palautuvan, joten olin kieltämättä aika kauhuissani hspujen määrästä. Lisäksi olin aiemmin tehnyt hspuja vain abmatin kanssa, joten senkin puolesta vähän jännitti. Onneksi sentään tiesin, että jos selvitän hyväksytysti ensimmäiset kolme kässäripunnerrusta, on koossa kuusi varmaa toistoa, sillä naisten määrätty paino raakarivessä eli 56 kg on suhteellisen hyvin liikuteltavissa oleva (olin juuri tehnyt edelliset raakarivekolmoset treeneissä 60 kg:lla).

Tein neljännen lajin vieraisilla Kotkan salilla, Laji meni sikäli odotetusti, että hsput osoittautuivat haasteeksi ja no-reppejä tuli jonkin verran, koska kaaduin toistuvasti kipatessani pois seinältä, vaikka sainkin itseni punnerrettua pystyyn. Olkapäät menivät hapoille myös ihan ennätysnopeasti, jonka jälkeen hupsuttelu alkoi olla miltei mahdotonta. Sain raavittua kasaan 9 toistoa, joista riveihin meni alle 10 sekuntia ja koko muu aika kuuden hyväksytyn hspun saamiseen. No, kokemus oli ainakin opettavainen ja hspu-tekniikkani itseasiassa parani treeninkin aikana aika tavalla.

 

15.5 eli
27-21-15-9 reps for time of:
 Row (calories)
 Thrusters
Men use 95 lb.
Women use 65 lb. (43/29 kg)

Jos edelliset kaksi lajia sisälsivät kehonpainoninjailua, viimeisessä sentään oltiin hyvin perusasioiden äärellä. Kalorisoutu ja kohtuullisen kevyet thrusterit testasivat maksimivoiman ja ketteryyden sijasta maitohappokestävyyttä ja pään kykyä kestää inhottavaa väsymystä. Embrace the suck! Somessa levinneiden todistajaraporttien perusteella pelkäsin jotain viime vuoden viimeiseen lajiin verrattavissa olevaa loputonta pimeää tunnelia. Turhaan. Otin strategiakseni tehdä mahdollisimman pitkät thruster-sarjat (vaikka tiesinkin, että unbroken en yrittäisi) ja ottaa soudut suhteellisen kevyenä, jotta saisin tasattua hengitystä. Pysyin kahden ensimmäisen thrustersetin osalta ihan suunnittelemassani jaossa (10, 10, 7 sekä 8, 8, 5). 15 toiston setti meni 6, 5, 4, vaikka jälkiviisaana se olisi varmaan mennyt kahdessa osassakin. Viimeiset 9 thrusteria sain tehtyä yhteen menoon. Souduissa pystyin pitämään n. 900cal/h-tahtia, ja loppuajaksi tuli 11:50. Maaliviivan ylitettyäni olo oli hyvä, tuntui jopa, että olisihan tuossa ollut varaa vähän tahtia kiristääkin.

Yhteenvetona voisin todeta, että useimpien lajien kohdalta openit menivät tänä vuonna joko odotusteni mukaisesti tai jopa hieman odotukset ylittäen. Uuden skaalatun sarjan alkamisen myötä oli aika selvää, että rx’d sarjan painot tulisivat luultavasti olemaan kovemmat ja liikkeet aiempaa vaativampia: tästä huolimatta minua hieman edelleen ärsyttää MU:iden sijoittaminen kolmoslajin ensimmäiseksi liikkeeksi. Tosin lähinnä siksi, että monien lajien skaalattu versio oli todella tylsä ja liiankin helppo, enkä ainakaan itse jaksanut oikein repiä motivaatiota hyvän tuloksen tavoitteluun ainoassa skaalattuna tekemässäni lajissa eli 15.3:ssa (sinkkunaruhyppyjä?! 10 paunan wall balleja!??), ja olisi ollut mukava edes yrittää tehdä kaikki lajit määrättynä versiona. No, ensi vuonna MU pitäisi mennä, joten katsotaan sitten uudestaan. Ja onhan toki kiva, että useammat pääsevät testaamaan itseään openeissa samalla, kun treenit ovat kovakuntoisemmille selkeästi haastavampia.

Sen verran raskaat viimeiset viisi treeniviikkoa olivat, että pidän nyt lepoviikkoa yli pääsiäisen. Keskiviikolle olisi varattuna urheiluhieroja ja lisäksi ajattelin jonain päivänä käydä uimassa ja ehkä kevyellä lenkillä. Muutoin tarkoituksena olisi ottaa viikko levon, tankkauksen ja palautumisen kannalta. Ensi viikosta lähtien päämääränä olisi sitten lisätä painonnostotreenejä ja kehitellä pientä voimaohjelmaa, jotta painonnostotuloksiin tulisi vähän uutta puhtia. Mutta painonnostokisasuunnitelmista ja muista uusista jutuista lisää tuonnempana!

Avainsanat: , , , ,

Miia Kirsi

Miia Kirsi

Miia on reilu kolmikymppinen pääkaupunkilaistunut humanisti ja tavoitteellisesti treenaava CrossFit-harrastaja.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *