CrossFit Jyväskylä Summer Beast -koko perheen ulkotreenit

Jyväskylään on matkaa noin 60km ja siellä käytiin viime sunnuntaina. Huomasin, että kirkkopuistoon on rakennettu Lappsetin telineistä pieni ulkoilma boxi. Crossfit Jyväskylä järjestää siellä heinä-elokussa sunnuntaisin ilmaisia treenejä ja samalla voi tehdä Summer Beast karsintalajin. Sarjoja on eazy-sarjassa ja kilpasarjassa naiset ja miehet ja alle 18-vuotiaille omat sarjat. Mahdollisuus suorittaa myös pareittain pariwodina.

Väkeä oli mukana todella paljon ja mukavaa tekemisen meininkiä keskellä kaupunkia. Laji saa varmasti positiivista huomiota ja alkaa kiinnostaa uusia ihmisiä. Kovin montaa telinettä ei tarvittu, että saatiin loistava treeni aikaiseksi, niin lapsille kuin aikuisille.

Aikaa vastaan:
20 boxihyppyä
20 dippiä (eazy sarjoissa voi jalat olla telineellä)
20 etukyykkyä (eazy sarjoissa maastaveto)
20 leukaa (eazy sarjoissa rengassoutu)
20 köysien heilutus
20 istumaannousu

Tässä vielä kaikki liikkeet esiteltyinä. Kerron myös, miten liikkeitä voi helpottaa tai tehdä raskaammaksi oman kunnon mukaan.

Boxihypyt: Ojenna lantio ja osoita vartalon hallinta boxin päällä. Hypätessä voit kokeilla eri tyylejä. Nopein ja vaativin tapa on niin, että kun hyppäät boxilta alas, niin hyppäät suoraan takaisin ylös. Vaatii koordinaatiota, nopeaa reaktiota, muuttaa alaspäin tuleva liike välittömästi ylöspäin suuntautuvaksi. Useimmille sopiva tyyli on kerätä voimat aina alhaalla, ottaa käsillä vauhtia ja ponnistaa boxin päälle, näyttää siellä lantion ojennus ja pudottautua alas. Ja sitten taas uudestaan. Jos hyppääminen pelottaa, voit myös halutessasi askeltaa boxin päälle ja alas.

Kyösti boxihypyissä

Miika boxihypyissä

Hanna boxihypyissä

Armas boxihypyissä

Salilla dipit tehdään usein renkaissa, mutta täällä oli tehty pienet nojapuut dippien tekoa varten. Rengasdipeissä haastavuutta lisää renkaiden liikkuminen. Rengasdipin ala-asennossa renkaiden pitäisi koskea olkapäätä, nyt ala-asennon standardi oli kyynärpäiden 90 asteen kulma.

Tämä poika oli tehnyt dippejä ennenkin voimistelusalin nojapuilla.

Liikettä voi helpottaa laittamalla jalat takana olevalle tangolle tai maahan.

Tein alkuun vähän liiankin syviä dippejä, näin voi myös siis vaikeuttaa liikettä.
Viimeiset oli melko tiukassa, vaikka pystyin jonkin verran kippaamaan jaloilla helpotusta.

Levytanko oli laitettu telineeseen rautojen väliin. Tässä onkin hyvä mittari rinnallevedon tekniikkaan, liikkuuko tanko suoraan samaa linjaa ylös, vai koliseeko rautoihin. Kiinteät painot ovat tanko 15kg ja 10kg levyt päissä eli 35kg. Miehille lisättiin tuossa kisasarjassa vielä 10kg levyt päihin, eli 55kg.

Kyykkyjen lisäksi tässä voi siis tehdä mm. maastavetoa ja hauiskääntöjä.

Lapset tekivät maastavedon kuntopallolla.

Front Squat, etukyykky

Leuanveto on liike, joka harjoittaa kehoa todella monipuolisesti. On turha kiistellä, mikä on oikea tyyli tehdä leukoja. Tärkeintä, että tekee ja tekee niitä monella eri tyylillä ja erilaisissa paikoissa. Kokeile vetää myötä-, vasta- ja ristiotteella. Tiukkana ja kippaamalla. Lisäpainoleukoihin voi ottaa vaikka lapsen tai kauppakassin vyötärölle roikkumaan.

Tässä yksi skaalaus leuanvetoihin.

Köysiheilautukset tuntuivat todella raskailta leukojen jälkeen. Kisassa käsien piti käydä pään päällä ja lantion ojentua. Treenimuotona voi tehdä myös vuorokäsin heilutuksia ylös-alas, ympyröitä sisältä ulos ja ulkoa sisään. Tehokas myös tabata treeninä, eli 8x 20sekuntia töitä, 10sekuntia lepoa.

Jos kaksi köyttä tuntuu liian raskaalta, tee vain yhdellä.

Köysiheilutuksilla saatiin aikalailla voimat pois keskivartalosta, mutta viimeksi piti vielä jaksaa vatsalihasliikkeitä. Kädet niskan takana ja alaasennossa rystyset alustaan, yläasennossa kyynärpäät polviin.

Vatsapenkillä voi tehdä myös helpotettuna loivaan alamäkeen.

Viimeiset pois. Ja AIKA!
Jos Jyväskylän suunnalla liikutte tulevina sunnuntaina, niin menkää ihmeessä kokeilemaan ilmaisia ohjattuja treenejä, lisätietoja löytyy  CrossFit Jyväskylän sivuilta.Vastaavan tyyppisiä telineitä löytyy varmasti monesta puistosta ympäri suomen, joten reippaasti vaan hikoilemaan koko perheen voimin.
-hanna-

Avainsanat: , , ,

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *