CrossFit Total 1

Viikko lähti mukavasti käyntiin maanantai aamuna klo 7 CrossFit total 1 testillä. Total ykköseen kuuluu kolme liikettä ja kussakin liikkeessä on kolme yritystä nostaa maksimipaino. Kilot lasketaan yhteen.

Total 1

Back Squat, takakykky

Shoulder Press, pystypunnerrus

Deadlift, maastaveto

Tulos = yhteiskilomäärä.

 

Olin kyllä aamulla vielä melkoisen jumissa lauantain kurimuskerhosta, että kovin ihmeitä en odottanut. Näissäkin tilanteissa mennään kuitenkin päivän kunnon mukaan. Jos ennätyksiä ei tule, niin sitten ei tule. Päivän ohjelmassa oli taululla 7X2 takakyykyt @90% tai yli jos kulkee, joten päätettiin korvata tuo totalin takakyykky niillä ja ottaa siitä maksimikilot ylös. Tein kakkosia 81/82,5/85/87,5/90/92,5kg Tuo 92,5kg on myös ykkösmaksimini helmikuulta.

Shoulder press eli pystypunnerrus on aina ollut minulle todella vaikea liike. En vain millään ymmärrä millä lihaksilla paino pitäisi ylös saada. Tai sitten vain minulla ei ole juuri niitä lihaksia. Sain 37,5kg, joka on sama kuin maksimi toukokuulta.

Maastavedossa sain 120kg, jossa tuli 2,5kg lisää entiseen ennätykseen.

Yhteistulos siis 250kg

Tuntuu etten ole pitkään aikaan tehnyt ykkösmaksimeita näissä liikkeissä, joten oli vähän tuntuma hukassa. Luovutin parissa nostossa, jo ennen kuin olin edes kunnolla kokeillut jaksanko. Oli taas treenikavereilla iso merkitys. ”Ethän sä edes yrittänyt!” -sillä on ihmeellinen voima. Se tunne, kun siitä tietystä pisteestä se rauta lähteekin vielä nousemaan.

Tässä näkyy total 1 kehitys. Harjoituspäiväkirjan pitäminen kannattaa.

Tässä näkyy total 1 kehitys. Harjoituspäiväkirjan pitäminen kannattaa.

Keittiöterveisenä tällä kertaa:

Kurkumakanaa ja riisiä

IMG_3414

 

1) Laita riisi kiehumaan/hautumaan.

2) Paista marinoimattomat suikaloidut kanafileet oliiviöljyssä.

3) Lisää sipulia ja parsakaalia ja paistele vielä hetki.

4) Mausteeksi suolaa, pippuria ja kurkumaa.

5) Lisää kookosmaitoa ja hauduta hetki.

IMG_3416

Kurkuma on terveyshyödystään tunnettu mauste. Se auttaa hoitamaan terveyttäsi ja se puhdistaa maksaa luonnollisella tavalla. Kurkumalla on myös tulehduksia estäviä ominaisuuksia. Kurkuman voi ottaa päivittäiseen käyttöön ruuanlaitossa, samalla tavalla kuin suolan pippurin. Kurkuma myös imeytyy paremmin, jos sitä käytetään yhdessä mustapippurin kanssa. Kurkumaa voi käyttää myös teen mausteena. (lähde ja lisää tästä linkistä)

 

 

 

 

Avainsanat: , ,

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *