Ei mitään korvanjuuri pullaa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näiden reseptiä ei kannata julkaista. Cashewtahna ja kookosnektari pelastivat sen mitä pelastettavissa oli

Oli suunnitelmissa tehdä juhannuksena tikkupullaa nuotiolla. Tätä varten päätin kokeilla etukäteen gluteenitonta pullataikinaa ja tehdä tikkupullaa grillissä. En halunnut ostaa mitään valmiita jauhoseoksia vaan tehdä itse sellaista. No eihän niistä tullut lähellekkään oikean pullan veroisia, vaan kuivia murenevia kökkäreitä, auts. Uitettiin näitä sitten kookosnektarissa ja cashewtahnassa, mutta ei ne nyt rehellisyyden nimissä kovin kummoisia olleet. Ette siis saa reseptiä.

Kyösti totesikin osuvasti: ”tehdään ihan oikeaa sokeripullaa, eikä mitään luomukorvanjuuripullaa.

Selvennykseksi: korvanjuuri tarkoittaa Ruohonjuurta. Siis sitä kauppaa. Voimalle on ostettiin Ruohonjuuresta Natursutten tutti ja kun joku kysyi mistä tuollaisia saa, niin Kyösti vastasi: siitä korvanjuuresta.

Tehdään siis pulla pullana. Oikeana vehnäpullana. Sujahtaahan se sopivasti terveellisen ruokavalion 80/20 sääntöönkin. Peruspullan raaka-aineet valitaan kuitenkin mahdollisuuksien mukaan laadukkaita luomutuotteita. Taikinan sokeri on myös korvattu tummalla kookossokerilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olga Temonen on kirjoittanut pullakirjan ja tässä ESS:n jutussa hän kertoo, miten haluaa palauttaa pullan kunniaan. Tämä tikkupullan resepti on sovellettu Olgan juhlapullasta:

3 dl vettä

2 dl luomu kuohukermaa

1 pala (50g) tuorehiivaa

2 dl Foodin kookossokeria

1 tl Foodin Bourbon vaniljajauhe

0,5 tl suolaa

1 rkl Foodin kardemumma

2 luomu kananmunan keltuaista

200g luomuvoita

n. 17-18dl luomu vehnä- tai spelttijauhoja

  • Lämmitä vesi-kermaseos kädenlämpöiseksi
  • Sekoita joukkoon hiiva, sokeri, vaniljajauhe, suola, kardemumma
  • Lisää keltuaiset ja vatkaa sekaisin
  • Lisää jauhot vähän kerrallaan ja vatkaa napakasti. Kun taikinasta tulee liian jäykkää, jatka vaivaamista käsin. Tai sitten käytät yleiskonetta taikinakoukulla kuten minä.
  • Vaivaa pehmeä voi taikinaan vuorotellen jauhojen kanssa. Jauhojen määrä on aina pullan leivonnassa vähän tuntuman mukaan. Älä siis automaattisesti lisää kaikkia jauhoja. Vaivaa taikinaa huolellisesti kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.
  • Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa
  • Vaivaa taikina vielä alustalla ja muotoile pötkylöiksi.
  • Kieputa pötkylä tikun nokkaan niin että väleihin jää kohoamisvaraa. Voitele halutessasi kananmunalla.
  • Paistele maltilla 15-20min nuotiolla tai  grillissä. Tai sitten ihan sähköuunissa 225 asteessa n. 10minuuttia. Meidän käyttämät pienet tikut on jäätelömuottien tikkuja. Ulkona nuotiolla makkaratikku käy mainiosti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tästä puolen litran taikinasta tulee niin paljon pullaa, että me leivottiin vain osa tikkupullaksi. Lisäksi tehtiin juhannusviemisiksi mummolaan pikkupullia, marjatäytteinen pullapitko ja vielä muutamat korvapuustit. Pullataikinaan sormien upottaminen yhdessä lasten kanssa on taikinaterapiaa parhaimmillaan <3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

*Osa Foodin tuotteista saatu FoodinAmbassador yhteistyön kautta*

Avainsanat: , ,

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *