Ensimmäinen kevyt viikko 46

Kuten edellisviikolla ounastelin, lokakuun ja marraskuun alun treenimäärät alkoivat sen verran intensiivisiä, että pieni keventely saattaisi olla paikallaan. Niinpä otinkin kuluneen viikon kevyemmin. Mihinkään totaalilepoon en ryhtynyt, mutta pidin vähän tavallista useamman lepopäivän, kävin vain kaksissa crossfit-treeneissä, jotka nekin tein kevennettynä ja sen sijaan ehdinkin käydä juoksemassa ja uimassa.

Viikko 46: 11.–17.11.
maanantai: –
tiistai: uinti 45 min, 1,5 km
keskiviikko: crossfit open gym 1 h, voimistelu 1 h
torstai: iltalenkki 55 min, 7,8 km (josta 2,4 km kävellen ja 5,4 juosten)
perjantai: crossfit 1 h 15 min
lauantai: –
sunnuntai: –

Maanantaina viihdytin ystävääni, joka pesi meillä seinää, ja tiistaina jo sitten kuumottelikin päästä jonnekin heilumaan. Sää oli (kaato-)sateinen, joten hylkäsin ajatuksen open gymille polkemisesta tai juoksulenkistä, ja suuntasin sen sijaan melko lähellä sijaitsevalle uimahallille uimahommiin. Polskin 45 minuuttia pääasiassa rintauintia, joskin muutaman altaanmitan menin myös selkää ja vaparia (aargh, ihan sairaan hankalaa pitkästä aikaa), yhteensä matkaa kertyi sellaiset 1,5 kilometriä varmaan (menin jossain vaiheessa laskuissa sekaisin). Oli mukavaa, etenkin siinä vaiheessa kun tajusin siirtyä toiselle radalle, jossa uintivauhti oli vähän täpäkämpi kuin leveällä radalla (en pidä itseäni minään kummoisena uimamaisterina, joten hieman empien aina menen nopeiden uimareiden joukkoon, vaikka kyllä minä nytkin ihan hyvin tahdissa pysyin). Nyt himottaisi hankkia 10 kerran kortti uimahalliin, jos siellä vaikka sitten tulisi käytyä hiukan enemmän. Vaan olispa jo kesä ja uimastadion!

Keskiviikosta on salavihkaa muodostumassa viikon suosikkitreenipäivä, sillä silloin salillamme järjestetään illalla voimistelutunti. Kuperkeikat, käsinseisonnat ja muut akrobaattiset härpättimet kiehtovat mieltä ja kehoa, mahtavaa puuhaa. Tällä kertaa menin open gymille ennen voimistelutuntia. Yhteisen lämmittelyn päälle huristelin soutulaitteessa 12 minuuttia lisää (en enää muista kilometrimäärää, mutta jonnekin kahden ja kolmen kilometrin väliin se taisi jäädä), jonka jälkeen roikuin vähän renkaissa skin the catia ja sitten pallolla ja rullalla mobilisoin reisiä ja yläselkää. Voimistelussa tehtiin em. peruskuperkeikkojen ja muiden päälle pistoolikyykkyjä. Tähän asti olen tehnyt pistoolit yleensä niin, että olen joutunut pitämään jalasta kiinni (siis siitä jalasta joka on ilmassa), mutta nyt näytti olevan pientä toivoa, että kohta pistoolini ovat siroja ja sulavia. Huraa!

Torstaina päätin sitten mennä sille juoksulenkille, jonka tiistaina jätin sateen takia väliin. Olin hädin tuskin ehtinyt Töölönlahdelle, kun törmäsin ystävääni ja tämän kämppikseen, jotka olivat iltalenkillä hekin, joskin kävellen. Liityin heidän seuraansa yhden Töölönlahti-kierroksen ajaksi, jonka jälkeen painelin toisen kiekan juosten ja sitten kiersin Kaisaniemenlahden. Mukava vajaan tunnin lenkki. Energiaa olisi riittänyt pidemmällekin, mutta päätin sitten kuitenkin mennä kotiin syömään.

Perjantaina menin vielä aamupäivän open gymille jumppaamaan. Tein kasapäin rinnallevedon tekniikkaharjoituksia kevyellä painolla (25 kg) ja sen jälkeen hauskan The Chief wodin 5×3 min. amrap (kierrosten välissä minuutin lepo) 3 raakariveä, 6 punnerrusta ja 9 ilmakyykkyä. Keventelyn kunniaksi tein 30 kilolla, punnerrukset ensimmäisiä muutamaa kierrosta lukuunottamatta polvet maassa ja rauhallista n. kierros/minuutti vauhtia.

Ensi viikolla onkin sitten tarkoitus taas lastata rautaa tankoon entiseen malliin ja muutenkin käydä se neljä tai viisi kertaa jumppaamassa. Salimme muutti tänään uusiin, isompiin tiloihin, lääniä on huikeat 770 m² ja kaikenlaista uutta kivaa on tilattu ja tulossa (köydet kattoon! uusi leuanveto-rigi! mobbailu-alue!). Olen hämmentävän innoissani. Yritän muistaa napata huomenna kuvan tai pari uusista hoodeista, mutta voin jo tässä paljastaa, että tekeillä on kyllä nyt kaupungin mahtavin sali.

Avainsanat: ,

Miia Kirsi

Miia Kirsi

Miia on reilu kolmikymppinen pääkaupunkilaistunut humanisti ja tavoitteellisesti treenaava CrossFit-harrastaja.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *