Ensimmäinen maantiekisa takana

Tänään oli jännittävä päivä, jännittävä ensimmäinen kisa täällä. Sääolosuhteet oli mainiot; ei sadetta, hiukan auringonpaistetta, suht tyyntä ja +11. Tämän piti olla perus paikallinen kisa, ei mitään ihmeellisiä superstaroja tms., mutta kävikin ilmi että esim. eräs vahva paikallinen seura oli jättänyt väliin tänään olleen maailman cupin osakilpailun ja koko heidän tiiminsä oli viivalla! 13 kierrosta ja 96km oli taivalt edessä. Vauhti oli yllättävän helppo ja 97 tytön joukossa ajaminen tuntui varsin kotoisalta. Aluksi pelkäsin tehdä ohituksia, tie oli hyvin kapea joten tila tuntui loppuvan koko ajan kesken mutta loppumatkasta huomasin tekeväni jo sellaisia ohituksia etten itsekään meinannut uskoa. Lopputuloksena oli 23. sija ja etujoukossa maaliin. Tavoite tulla pääjoukossa maaliin siis täyttyi. Kisan jälkeen en ollut erityisemmin väsynyt tms. eli kovempaa olisi voinut ajaa, mutta tehty mikä tehty ja itse sekä teamleader oli tyytyväinen lopputulokseen. Ensi kerralla sitten niitä ratkaisun yrityksiä.

Tällä viikolla töissä oli väärinkäsitysten selvittelyä.
Jo viikon ajan hiukan ihmettelin työpaikkani ohjaajan outoa käytöstä. Mutta otinpa sitten asiakseni selvittää johtuuko tuo outo käytös minusta vai jostain mihin en voi vaikuttaa. Hiukan jouduin kyllä harkitsemaan mennäkö suoraan kysymään vai ei, koska ihan en ole vielä selvillä miten tässä kulttuurissa on tämänkaltaiset tilanteet tapana hoitaa. Koska en tiedä muuta tapaa pyysin ohjaajaani keskustelemaan kahdenkesken ja kysyin onko meillä ongelma. Pienten mutkien kautta selvisikin että olen hänelle lähinnä rasite, koska en tee opinnäytetyötä tänne. Hän on erikoistuva lääkäri, joka saa pisteitä hänen tutkimukselleen päättötyöntsä tehneistä opiskelijoista. Täältä paikallisesta ammattikorkeakoulusta tulevat opiskelijat tekevät päättötyönsä harjoittelupaikkaansa, mutta heidän harjoittelu kestääkin 6kk, kun pitävät tätä meikäläisten 3kk harjoittelua kovin lyhyenä. Asian nyt selvittyä ymmärrän paremmin häntä; en minäkään haluaisi harjoittelijaa josta en hyödy jos voin saada hyödyllisemmän. Harjoittelija kuitenkin on ensimmäiset viikot  taakaksi ohjaajalleen. Toisekseen minun toimenkuva hänen ohjattavanaan olisi tehdä hänelle tietyt kasvatusliuokset ma, toiset ti jne. Alkuviikosta yritämme keksiä jonkinlaisen ratkaisun mikä tyydyttää molempia osapuolia. Eli todennäköisesti tulen saamaan uuden ohjaajan jonka työtehtävät ovat kirjavemmat ja enemmän oman alani harjoittelua vastaavat. Toivottavasti.

Pia Pensaari

Pia Pensaari

Kirjoittaja on naispyöräilijä, joka on voittanut yli 20 SM-mitalia ja omistaa kautta aikojen Suomen 2. nopeimman ajan 3km takaa-ajossa.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *