Ensimmäinen rata-SM tehty

Viikonloppu tuli vietettyä enemmän tai vähän enemmän intensiivisesti Helsingin velodromilla. Kummasti sää oli taas kisailuille suotuisa, eikä tarvinnut väistellä sadetta kumpanakaan päivänä. Henkilökohtasesta historiasta en löydä toista kilpailua jossa tuuli olisi ollut kuten tänä viikonloppuna. Käpylässä ja nimenomaan velolla tuntuu olevan oma mikro-ilmasto ja vastatuuli osuu yleensä pääsuoralle vastaisena. Nyt oli toisin.

Omnium, eli ratapyöräilyn moniottelu, jossa kisaajat koittavat saada mahdollisimman vähän pisteitä. Omniumin lajit vaativat kestävyys ja sprinttiominaisuuksia ja siksi laji onkin hiukan haastava. Pärjätäkseen pitää tuntea radan muoto osatakseen kiihdyttää lentävään starttiin, osata paikaltaan lähdön tekniikka, kyky vaihtaa vauhtia, eli kiriä, taito ajaa tasaisesti teho päällä takaa-ajoa, pitää olla ajosilmää ja jalkaa. Tai sitten asian voi ilmaista ettei ole tosi hyvä missään.. ;)

muru

Omat ajoni menivät kuten olin etukäteen ajatellutkin, enkä suuremmin mokannut mitään lajia. Yksilölajit olivat jälleen vahvinta aluettani, vaikka pisteajosta keräsinkin kiripisteitä runsaammin kuin koskaan aiemmin. Lopputuloksena oli Suomen mestaruus. Se oli laatuaan ensimmäinen omniumin mestaruuteni. Joten hymyilyttihän se. :)

pallilla

Ensimmäinen rata-SM tälle vuoden joten kovin montaa hetkeä ei ehtinyt tuulettelemaan kun sähköpostiin kilahti jo alkavan viikon ohjelma. Homma jatkuu ja tavotteita kohti!!

 

Pia Pensaari

Pia Pensaari

Kirjoittaja on naispyöräilijä, joka on voittanut yli 20 SM-mitalia ja omistaa kautta aikojen Suomen 2. nopeimman ajan 3km takaa-ajossa.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *