Finntriathlonia ja kenkätestiä

Minulla on erinomainen työpaikka, ellei jopa yksi parhaista, mitä tulee urheiluintoiluun ja erityisesti välinehifistelyyn. Ihan vain käymällä töissä tavalliset n.40h viikossa pysyn kartalla sporttimuodin trendeistä, näen ja kuulen ensimmäisten joukossa kaikista uutuusjutuista, pääsen testaamaan erilaisia tuotteita joko kaupan sovituskopissa tai parhaalla tuurilla autenttisissa olosuhteissa ja valitettavaa kyllä, saan myös vapaasti kuluttaa palkkani ostamalla näitä testaamiani asioita. Minähän olen siis sitä ryhmää, jonka mielestä naisella ei voi olla liian montaa paria lenkkitossuja tai urheilutoppeja. Keräilyaiheisiini kuuluvat myös erilaiset takit, reput sekä pankkitilille valitettavaa kyllä uusimmat sykemittari/rannetietokonekeksinnöt, vaikken muutoin tekniikkahifistelijä olekaan.

Eilen olikin taas loistava tilaisuus paitsi syventää osaamistaan, myös testailla uusia tuttavuuksia, kun yhteistyössä Salomonin ja Lennokas Askel -juoksukoulun kanssa järjestimme maastokenkien testi-illan Kaupissa. Harmillista kyllä, puolitoista viikkoa helteisenä hellinyt keli vaihtui kosteaan ja kylmään juuri testi-illaksi, mutta olipahan mahdollisuus kokeilla Salomonin tossujen ominaisuuksia märissä juurakoissa ja kalliolla. Testissä oli tarjolla useita eri Salomonin maastojuoksukenkämalleja, joista itse testasin pääasiassa Fellcrossia sekä Slab Senseä, joihin tykästyin erityisesti keveyden ja minimalistisuuden vuoksi. Alla näkyvässä kuvassa jalassani ovatkin juuri Senset, testipatteristosta löytyneet puolikkaan koon liian suuret, joilla kävin kiertämässä myös hieman pidemmän testilenkin. Kovilla poluilla ja helpommassa maastossa tossut olivat erinomaiset, märällä kalliolla hyvin liukkaat. Fellcrosseilla juossut testaaja totesi päinvastaista: kovalla ulkoilureitillä turhan kovat, teknisemmässä maastossa kuin kotonaan. Kummastakin kengästä jäi huomattavasti paremmat fiilikset, kuin muutamista aiemmin kokeilemistani Salomoneista ja kengissä ilahdutti erityisesti nauhoitus, jonka ansiosta ne sai istumaan jalkaan varsin napakasti. Sekä Senset, että Fellcrossit voisin mieluusti kotiuttaa omaan maastokenkien kokoelmaani :)

20140527_193245

Kenkätestin järjestelyiden vuoksi en siis päässyt osallistumaan eiliseen Trail cupin neljänteen osakilpailuun, mutta viikon päästä juostavassa viidennessä eli viimeisessä osakilpailussa aion olla jälleen mukana. Myöskin muu kesän kilpailukalenteri on ottanut lisää hahmoa ja jo neljä triathlonkisaa on varmistunut ilmoittautumisen asteelle. Olen nimittäin yksi ensimmäisistä rohkeista, joka on ilmoittautunut koko neljän kisan Finntriathlonien sarjaan. Joroisten puolimatkalle ilmoittauduin muiden onnekkaiden mukana luonnollisesti jo syksyllä, mutta viime viikolla nimeni ilmestyi myös Finntriathlonin muiden kisojen listalle.

Triathlonkisakauteni alkaakin siis 15.6. Finntriathlon Vanajalinnasta, jatkuu 28.6. Vierumäellä, etenee 19.7. Joroisille ja päättyy 16.8. Tahkolle. Välissä aion kisata myös 9.8. Kuopiossa. Minusta on hauska käydä katsomassa, millaisia tapahtumia kisakalenterin uutuuden Vanajalinna, Vierumäki ja Tahko ovat. Ennakko-odotukseni ovat aika korkealla tapahtumajärjestelyjen suhteen ja myös siksi nämä kisat kalenteriini valikoituivat. Erityisesti odotan Vanajalinnan kisan jälkeistä brunssia ja Tahkon maisemia – olihan uusi päätökseni nauttia täysillä kokemuksista ja tästä urheilusta :)

20140527_193331

Kenkätestaajia.

Avainsanat: , , , , , , , ,

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *