Flunssan selättäminen

Viime viikko meni sitten sairastellessa. Tunsin jo heti sunnuntaina kisoissa, että kurkku on vähän kipeä. Jos olisin ollu vähän vanhempi ja viisaampi olisin jättänyt sunnuntain lajit uimatta. Mutta tunne altaassa oli niin hyvä, että halusin tietää missä vaiheessa olen menossa 100m vapaauinnissa. Ja samahan se oli heittää 50m rintauintia siihen päälle. Olin altaassa aivan iskussa, vaikka oli vähän kurkkukipua. Ensi kerralla kun tunnen kurkkukipua en kilpaile. Ellei sitten kyseessä ole olympiafinaali :).  Viikko meni siis flunssaa sairastellen. Ja olisin varmaan toipunut nopeammin jos olisin levännyt sunnuntaina.

Kävin vasta urheilulääkärin luennolla ja siellä aiheena oli urheilija ja flunssa. Lääkäri neuvoi selvittämään mahdollisimman pian onko taudin aiheuttaja virus vai bakteeri. Jos kyseessä on virus, taisteluun käytetään c-vitamiinia, sinkkiä, histidiina ja paracetamolia. Löysinkin apteekista valmisteen mistä löytyy kolmea ensimmäistä. Bion immun mitä otin aika suuria määriä. Lisäksi vielä c-vitamiinia ja sinkkä erikseen. Urheilulääkäri neuvoi, että c- vitamiinia voi flunssan aikana ottaa jopa 6g ( kyllä, grammaa, ei milligrammaa!!! ) päivässä. Eli ihan sairaan paljon. Viikon verran olin pois altaasta. Yritin vaan pysyä poitiivisena ja miettiä ettei tämmöinen yksi pieni flunssa pysty selättämään muuten niin ehjää ja hyvää kautta. Oon treenannu tosi hyvin koko kauden ja en todellakaan luovuta vaikka muutamat kovat treenit jäi väliin just ennen GP-kisoja. Oulun GP-kisoissa on tarkoitus lunastaa paikka EM-kilpailuihin Tanskassa joulukuussa. Nyt terveenä ja hyvällä fiiliksellä jatkuu treeni kohti kisoja!

Avainsanat: ,

Linda Laihorinne

Linda Laihorinne

Kirjoittaja on 29-vuotias kilpauimari, joka edelleen pistää nuoremmat kilpasiskot koville. Linda on kokenut arvokisakävijä, EM-kisoihin hän on osallistunut yhteensä 6 kertaa. Yhdet MM-kilpailut hän on myös nähnyt kisa-altaan puolelta. SM-kisa-altaasta reppuun on kertynyt lukuisia mestaruuksia sekä iso kasa himmeimpiä mitaleja.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *