Golfkentällä ja kunnan kuntosalilla

Mökkeilyä takana Hankasalmella nyt reilu viikko ja viime viikko olikin sopivasti myös treenien suhteen kevyempi viikko. Ilmat ovat olleet pääasiassa aurinkoisia, joten ulkona on vietetty paljon aikaa. Pimeässä viileässä hirsimökissä on nukuttanut niin makeasti, että tulee nukuttua paria tuntiakin pidemmät yöunet kuin kotona. Mökillä olo on rentouttavaa ja tehdään sitä mikä milloinkin tuntuu hyvältä. Liikkuminen ja urheilu nyt tuntuu yleisesti ottaen aikalailla aina hyvältä, joten päiviin mahtuu niin laiturilla aurinkotuolissa makoilua kuin golfin pelaamista ja ohjelmoinnin mukaista CrossFit treeniä.

Golf

Golfia pelaan ainoastaan kesälomalla Revontuli Golfissa. Olen siinä hyvinkin alkutaipaleella, eikä näillä harjoittelumäärillä kehitystä ole luvassa, mutta nautin siitä jokatapauksessa. Yksikin onnistunut ”elämänilyönti” koko kierroksella riittää pitämään mielenkiinnon lajissa.

Olen huomannut, että CrossFitissä ja golfissa on paljonkin yhteistä. Siinä missä samassa CrossFit treenissä tulee usein sekä onnistumisia, että totaalihajoamisia, samoin käy myös golf kierroksen aikana. Yhdessä metconissa voi tulla joku liike, joka ei vain kulje ja saa sinut turhautumaan. Samoin yhden väylän yksikin epäonnistunut lyönti harmittaa vietävästi sillä hetkellä. Seuraava onnistunut lyönti ja harmitus unohtuu. Molemmissa tarvitaan samaa asennetta, samaa sinnikkyyttä olla luovuttamatta ja uskoa, että heti epäonnistumisen jälkeen on mahdollisuus onnistua.

Golflyönneissä ja painonnostossa on myös paljon samaa. Pitäisi olla yhtäaikaa hallittu, tiukka ja kuitenkin tehdä suoritus rennosti. Molemmissa tarvitaan keskivartaloa ja lantion hallintaa. Pelkällä voimalla ei pärjää kyllä kummassakaan lajissa.

Karjalan Kovin kisalippu lunastettu

Karjalan Kovimman toinen karsintaveto meni sen verran paremmin kuin ensimmäinen, että kisapaikka irtosi karsintasijalta 35. Elokuun 16-17 päivä ollaan siis Lappeenrannassa, joten treenit jatkuu normaalisti lomailusta ja reissailuista huolimatta. Viime kesänä meillä oli täällä mökillä levytanko ja -painoja, kahvakuulaa ja renkaita yms. välineitä mukana. Nyt ei olla täällä yhtäjatkoisesti niin pitkää aikaa, joten treenit on tehtävä muuten.

Hankasalmen kirkonkylän kunnan kuntosali yllätti positiivisesti. Tankoja ja irtopainoja oli riittävästi.
Jopa naisten 15kg tanko löytyi. Laitteet vievät aikamoisen tilan, mutta kun kävijöitä ei ole ruuhkaksi asti, niin vähän niitä voi siirrellä pois tieltä.

Kovin raskaita painonnostoja ei  pysty tekemään, kun ei viitsi painoja tiputella, mutta tällä hetkellä teen jokatapauksessa lähinnä tekniikkaa pienemmillä painoilla.

Leuanvetotanko oli kiinni seinässä, joten kippileukojen teko oli vähän haastavaa, kun ei saa kunnon vauhtia kipattua. Teinkin sitten pääasiassa leuat tiukkoina.

Tempauslämmittelyt

Ensimmäinen tutustumiskerta oli ilmainen ja sitten 20 kerran kortti maksoi 50euroa, eli ei juuri mitään. Kortti on voimassa vielä ensi kesänäkin, jos ei kaikkia ehditä nyt kesän aikana käymään.

Avainsanat: , , , ,

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *