Haastetta pukkaa, ja huonoa omaatuntoa

Tämä blogiparka on kesäloman tiimellyksen jälkeenkin jäänyt täysin paitsioon. Selitys on yksinkertainen: en ole paljon ehtinyt urheilla saati miettiä elämäntapa-asioita juostessani pää kolmantena jalkana työstä toiseen ja pussikaljapuiston kautta festareille, purjehtimaan, mökkireissulle ja mustikkaan (mustikat tosin on hei superterveellisiä!). Toisin sanoen olen yrittänyt nauttia kesästä siitäkin huolimatta, että meinaan välillä taintua töiden alle. (Nyt otin sentään toisesta työstä loparit, joten elokuun jälkeen pitäisi helpottaa.)

Ihana Lotta Pumpui-blogista muisti kuitenkin tämän blogin olemassaolon (pieni ihme, kun tuntuu, että itse olin jo unohtanut!) ja pisti minulle haasteen. Jännä jännänen!

Jutun juoni oli vissiin ensin saada 11 satunnaista kysymystä, vastata niihin, ja sitten keksiä 11 omaa kysymystä ja haastaa eteenpäin. Hoo. Minulla ei ole kyllä seurannassa ehkä tarpeeksi laifstaili-blogeja, joihin haastetta paiskoisin, joten voi olla, että transportoin tämän jotenkin tuonne kirjablogin puolelle.

Mietin sitä myöhemmin. Nyt menen asiaan.

1. Mikä on salainen paheesi?
Heh, en varmana paljasta salaisimpia paheitani, nehän ovat salaisia. Yksi aika hyvä salainen pahe minulla on kyllä kuunnella salavihkaa huonoa musiikkia (josta ns. julkisesti en pidä). Esimerkiksi punttisalilla Rammsteinia, juostessa reggaetonia ja siivotessa Irwiniä. Hoo. Tai espanjalaista iskelmää. Ja kaivaa nenää, mutta kaikkihan sitä tekee.

Tässäpä vielä ehkäpä eräs tunnetuimpia reggaeton-hittejä piristykseksenne:


2. Mitä tyylimokaasi kadut?
Voiko tehdä tyylimokia aikana, jona ei ollut tyyliä? (viittaan tällä ensinnäkin koko 90-lukuun ja toisekseen teini-ikäiseen itseeni, joka kulki ihme kauhtuneissa rievuissa ja hippivermeissä pitkin kyliä). Ja pitääkö niitä vielä ymmärtää katuakin? En kyllä kadu.

3. Mitä harrastit lapsuudessa?
Ihan lapsena (alle kouluikäisenä) olin kuvataidekoulussa (toteuttamassa itseäni vissiin). Ala-asteen aikana harrastin ainakin sitä samaa kuvataidekoulua, partiota, sirkusta, tyttökerhoa ja kirjoittajakerhoa (heh, Jouko Varonen, apua). Mitähän siellä tyttökerhossakin tehtiin?

4. Ketä julkisuuden henkilöä ihailet ja miksi?
Öö. Tähän pitäisi varmaan vastata jotain ylevää jostain hienoista saavutuksista ja esikuvallisuudesta ja maailmanparantamisesta. Mutta kun ihailen esim. Miika Nousiaista siksi, että sillä on niin hienosti harmaantunut tukka (ja vähän siksi, että se on symppis ja kirjailija, ja kirjailijuus on vähän ihailtavaa, paitsi kunhan eivät liiaksi eläydy siihen kirjailijuuteensa). Ihailen kyllä varmaan muitakin vaikka mistä syistä, ei vaan tule mieleen mitään. Blogin teeman puolesta pitäis varmaan vastata jokin urheilija, mutta kun en oikein muista ketään urheilijoita (katsoin kyllä olympialaisia, ainakin kerran miesten alle höyhensarjan painonnostoa ja toisen kerran naisten jousiammuntaa).

Kukat eivät liity mihinkää. Mutta onhan
ne nyt ihan nättejä.

5. Paljon nousee penkistä?
Apua. En vastaa. Eikun vastaan sittenkin, vaikka se onkin noloa. Olen maailman ehkä huonoin penkkipunnertaja, sarjaa olen tehnyt ehkä 27 kg:lla. Maksimia en tiedä, kun en ole uskaltanut pyytää ketään varmistamaan (mutta veikkaisin, ettei sekään ole kovin paljon). Miksei tässä kysytty, miten paljon kyykkää tai nostaa maasta (enemmän, vaikka en kyllä kovin paljoa niitäkään).

6. Mikä kirja kaikkien pitäisi lukea?
Tähän ei voi vastata. Jollain ihmisillä on kuitenkin niin omituinen maku tai pöntöt mielipiteet, että jos sanoisin jonkun kirjan, kaikki ei kuitenkaan tykkäisi siitä, tai pahempaa, tykkäisivät vääristä syistä. Kukin lukekoon mitä haluaa (paitsi älkää nyt ihan tosissanne sitä Fifty Shades of Greytä kuitenkaan, luojan tähden).

Kävin jossain Flowssa, ja oli siellä joku muukin.


7. Kenestä pitäisi tulla seuraava James Bond Daniel Craigin jälkeen?
No kyllä se alkuperäinen on aina paras, vaadin siis Sean Conneryn paluuta. En ole kyllä nähnyt juuri yhtään Bond-leffaa, ainakaan sellaisia, joissa siis ei ole Sean Conneryä.

8. Mitä lihasliikettä vihaat eniten?
Riippuu vähän päivästä, mutta perinteisesti olen inhonnut eräitä rinta-, hauis- ja vatsalihaksiin kohdistuvia liikkeitä (arvatkaapa vaan, mitkä on meikän heikoimmat lihasryhmät…). Vastaan etunojapunnerrus. Ja hauiskääntö. Ja voimapyörä, hyi.

Siellä soitti myös Dam Funk.


9. Mikä on tärkein liikunnallinen saavutuksesi?
Ehkä se oli tuo 630 km pyöräretki, vaikka ei se kyllä tuntunut mitenkään superliikunnalliselta. Ensimmäinen yli 10 km juoksulenkki tuntui aika voittajasuoritukselta, ei tosin enää. En ilmeisesti kovin pontevasti koettele suorituskykyni rajoja.

10. Jos olisit eläin, mikä eläin olisit?
Mikä eläin olisin, vai mikä eläin haluaisin olla? Kummin vaan, vaikea kysymys. Ehkä jokin iso ja vaarallinen vesieläin, vaikka miekkavalas. Tai joku kingi maaeläin; jaguaari, norsu tai mangusti (kas tässä kingien eläinten listani).

Ja Feist. Se oli ihana.


11. Mikä on lempicocktailisi?
Mojito. Eiku Moscow mule. Eiku margarita. Tai Mint julep. Tykkään alkoholista, sitrushedelmistä, inkivääristä ja mintusta, eli melkein mikä tahansa jotain näistä sisältävä cocktail kyllä uppoaa (erityisesti tykkään tosiaan noista alkoholia sisältävistä cocktaileista…)

No, se oli semmoinen haaste sitten. Taidan olla nihkeäpihkeä ja jättää haastamatta eteenpäin, kun jos nyt alan keksiä vielä kysymyksiä, en saa iänpäivänä tätä julki. Yritän myös ryhdistäytyä. Monellakin tavalla. Vaikka salaa haaveilenkin siitä, että kun kiireet hellittävät, lähden palmun alle makaamaan, enkä minnekään punttisalille.

Avainsanat: ,

Miia Kirsi

Miia Kirsi

Miia on reilu kolmikymppinen pääkaupunkilaistunut humanisti ja tavoitteellisesti treenaava CrossFit-harrastaja.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *