Hanget valkeat nietokset

Talvi ei kuulu suosikki vuoden aikoihini. En välitä lumesta, enkä kylmästä. Pimeys ei niinkään haittaa, mutta likimain kaikki muu talvessa on vain hankalaa. Tietenkin lumitöistä voi ottaa hyötyliikunnan riemua ja pehmeässä hangessa ajaminen kehittää tekniikkaa ja luo aivan uudenlaisia lenkkeilymahdollisuuksia, mutta pukeutuminen lenkille kestää, lunta tulee kengänpohjissa sisälle jne. Tänä vuonna hanget valloittivat maan jo ennen aikojaan, tai mihin tässä viimeisenä parina vuonna on tottunut että hanki on maassa vasta joulun jälkeen. Nyt on tullut jo niin paljon lunta että jos tammi-helmikuussa sataa viime talven tapaan niin en tiedä mihin kaikki se lumi pitäisi tuuppia.. Noh, luultavasti tästäkin talvesta selvitään paremmin kuin lumi. Onneksi kevään etelänleiri on jo varattuna ja ajatus siitä lämmittää.

Pidin pitkän kauden päätteeksi pari viikkoa taukoa treenaamisesta ja täysin irti pyörällä ajosta. Se taisi tehdä hyvää, koska viime lauantaina raapotin cyclocrossarini pitkästä aikaa pihalle tallista ja lähdin porukkalenkille. Hieman nuhaisena ajattelin että ajelen sitten omiani jos pojat innostuvat kovin jauhamaan. Maa oli saanut komean ja pehmoisen lumipeitteen ja se olikin minun ensimmäinen lumilenkki vuoteen! Hieman aliarvioin kuntoni, sekä ajotaitoni. Lenkkiä riitti nelisen tuntia pienessä pakkasessa ja lumihankipainia pyörän kanssa sai harjoittaa mukavissa määrin. Huomasin jopa nauttivani ajamisesta! Oli kiva huomata ettei ratapyöräily ole kadottanut kaikkea tekniikkaa, vaan jopa kehittänyt sitä.

Tällä viikolla olen saanut käsittämättömän määrän asioita hoidettua ja tehtyä, vaikka koko ajan on tunne etten tee mitään. Joissain asioissa puoliksi tehty on jo hyvä suunnittelu ja joissain asioissa on vain toimittava. Mutta joulustressiä en ole itselleni ymmärtänyt kehittää, hyvä niin. Tänä vuonna lähinnä odotan joulua ja sitä että koko Suomi on suljettuna muutaman päivän. Saa mököttää sisällä lötköpötköt ja villasukat jalassa, jos siltä tuntuu. Kinkun sulatuslenkillä voi käydä ainakin raitisilmamyrkytyksen hankkimassa. Vuosi sitten tilanne oli hieman eri, koska lähtö Belgiaan oli edessä ja paljon asioita piti järjestellä Suomessa sitä varten. Nyt voisi ehkä jo harkita blogin nimen vaihtamista, kun en enää kirjoita tätä opintopisteiden takaamiseksi vaan lähinnä omaksi huviksi..

Pia Pensaari

Pia Pensaari

Kirjoittaja on naispyöräilijä, joka on voittanut yli 20 SM-mitalia ja omistaa kautta aikojen Suomen 2. nopeimman ajan 3km takaa-ajossa.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *