Hapottaa

Ajoin viikonloppuna ensimmäisen World Tourin kisani. Lähtöviivalla oli 197 naista. Rata tuulinen ja matkan varrella oli tarjolla mukulakiveä, reilusti tuulta ja poikeuksellisesti 4 mäkeäkin. Rankka kisa, tulin maaliin reilu 5min voittajan jälkeen.
Hieman on ahtaampaa tiellä verrattuna Suomen maantiekisoihin, missä on maks.20 naikkosta viivalla. Läheltä piti tilanteita oli vähän väliä, mutta pahemmilta kolareilta vältyttiin, yksittäisiä kaatumisia toki ja pari ojaanajoa joita seurasi iso molskahdus. Ojassa olikin hieman enemmän vettä.
Reeniä täällä on ainakin koneistolle saanut ja kun aktiivisesti vaan jaksaa kysellä niin lenkkiseuran löytäminen ei ole ongelma. Aina on joku ryhmälenkki jossain. Eilisin ryhmälenkin tarkoituksen kanssa tuli hieman väärinkäsitystä kun minulle sanottiin että kevyt ja rauhallinen lenkki kanaalin vartta pitkin. Tapaamispaikalla hieman ihmettelin kun yhdellä lenkille osallistuvista olikin tempokone alla. Sain sitten ohjeistuksen että on tarkoitus ajaa joukkuetta ja pitää vauhti reippaana koko ajan 15-30s vetovuoroilla. Ihan ei PK-tasolla sykkeet pysyneet kun vastatuuleen vedettiin 42km/h.
Niin, jopa minäkin olen oppinut huomaamaan että täällä tosiaan tuppaa tuulemaan paikoittain. Tänään olikin sitten jalat niin hapoilla että koulullakin totesin että tänään on hissi-päivä.
Mukavaa kuitenkin että saa ajaa myös porukassa lenkkiä maantiellä.

Koululla sain valmiiksi annosvaste-kokeeni ja siihen perustuen piistämäni annosvastekuvaajan. Ei ollut ihan helppoa mutta mielenkiintoista. Koulun laboratoriossa on käytössä Biohitin pipetit, niinkuin oli yliopistollakin. Sain tehtäväkseni kalibroida labran pipetit. Manuaalivihkosen ohjeistus oli hiukan vajaavainen joten hain googlesta pipettien manuaalia, yllätyksekseni selvisi että Biohit on suomalainen pipettivalmistaja. Yliopistolla ohjaajani haukkui Finpipetit ja samalla sivulauseella ettei Suomesta voi tulla mitään hyvää. Hän kuitenkin kehui Biohitin pipetit taivaisiin ja kertoi niiden olevan saksalaisia. Jälleen hyvä esimerkki että kannattaa olla taustatiedot varmasti oikein ennenkuin lähtee niin huutelemaan.
Biohitin pipettien purkamismahdollisuuden puuttuminen hiukan harmittaa. En löytänyt siihen ohjeistusta ahkerankaan googlettamisen jälkeen. Mutta kalibroida ne ainakin nyt osaan.

Pia Pensaari

Pia Pensaari

Kirjoittaja on naispyöräilijä, joka on voittanut yli 20 SM-mitalia ja omistaa kautta aikojen Suomen 2. nopeimman ajan 3km takaa-ajossa.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *