Heipähei pitkästä aikaa!

Hieman taas on aikaa karannut käsistä tuon edellisen päivityksen jälkeen…
Poskiontelon tulehdus parani antibiooteilla ja sain pyöränkin kulkemaan testailujen mukaan tämän vuoden ennätysvauhtia. Pääsin leireilemään Californian ja Nevadan aurinkoon ja leiri menikin mukavasti; lämmintä ja kiivettävää riitti. Paluumatkalla kuitenkin sain poimittua itselleni uuden nuhan, joka äityi uudeksi tulehdukseksi poskionteloon ja nyt myös korvaan. Paljoa turhautavampaa hetkeä en tältä vuoden muistakaan. Lääkäri onneksi oli ymmärtäväinen mutta muistutteli lepäämisen tärkeydestä ja sairastelun pitkittymisestä jos en malttaisi levätä. Pk-vauhtista lenkkiä saisin kuitenkin tehdä. Kävinpä sitten kokeilemassa cyclopyörällä tuota pk-vauhtista, se oli päivä kun olisi pitänyt käpertyä peiton alle minttukaakaon kanssa; pyörä ei kulkenut mihinkään ja kun olin 30minuutin päässä kotoa, taivas repesi ja kasteli kaiken! Seuraavana päivänä työpäivän jälkeen tuo samainen sade vain jatkui ja minä päätin leipasta pienet muffiinit ja kaveerata villasukkien ja peiton kanssa. Se kannatti, koska seuraavana päivänä pyörä kulki taas ihan eri vauhtia ja ajaminen oli mukavaa. Siitä eteenpäin olenkin pystynyt treenailemaan harjoitusohjelman mukaisesti. Ilmoittauduin cyclo crossin SM-kisoihin lähinnä hyvän harjoituksen saamiseksi viikkoa ennen ratakisoja.
Kisa ei mennyt ihan odotusten mukaisesti; palelluin pystyyn. Keli oli mukavan aurinkoinen mutta en saanut jalkoja lämpenemään ja jalat menivät kylmästä tunnottomaksi! Jäädyin kirjaimellisesti pystyyn; koko syksyn olen ajanut vauhdikkaammatkin lenkit talviajovaatteissa ja hikoilu ei ole ollut ongelma. Jostain syystä, sen enempää ajattelematta, kuvittelin voivani ajaa kisan lyhyissä… ensi kerralla puen päälle niin paljon kuin hyvältä tuntuu enkä ajattele muuta.
Huomenna on lähtö Liettuaan ja ratakisakausi osaltani alkaa. Katsotaan mitä se tuo tullessaan. Sisällä treenaaminen on niin paljon helpompaa ja mukavan sosiaalista, joskin Suomessa asuvalle se tarkoittaa paljon matkakilometrejä.
Pia Pensaari

Pia Pensaari

Kirjoittaja on naispyöräilijä, joka on voittanut yli 20 SM-mitalia ja omistaa kautta aikojen Suomen 2. nopeimman ajan 3km takaa-ajossa.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *