Helsinki City Runin alustava reittikartta!

Kevät on edennyt siihen vaiheeseen, että Helsinki City Runiin on aikaa enää alle 8 viikkoa. Puolimaratonin alustava reittikartta on nyt julkaistu ja se on enää tarkastusta vaille lopullinen!

Maaliintulo

Tänä vuonna maaliin tullaan Olympiastadionille Auroran sillalta viime vuoden Helsinki City Marathonilta tuttua reittiä pitkin. Syy tähän on, että stadionilta poistutaan huoltoalueille, jotka sijaitsevat Olympiastadionin eteläpuolella. Suoraviivaisemman maaliintulon vuoksi Keskuspuiston lenkki kulkee reitin pohjoisimmassa osassa aina Metsälän tiellä asti. Kivihaasta tullaan suorempaan Ruskeasuolle Ortonin vierestä Ratsastustalleille. Myös Alppipuistossa juostaan suoraan puiston läpi.

Reitin profiili muuttuu

Reitti muuttuu edellisvuosia haasteellisemmaksi noin 10 kilometrin kohdalla, jossa on pitkä, usean sadan metrin pituinen, mutta loiva nousu. Mäessä tasaisen juoksuvauhdin ylläpitäminen vaatii juoksuvoimaa. Nousun jälkeen alkaa hyvä myötämäki. Mäki hidastaa kärkijuoksijoiden vauhtia kyseisen kilometrin aikana arviolta noin viisi sekuntia.

Näyttökuva 2014-3-19 kello 9.00.26

Reitillä väljempää

Specsavers Helsinki City Runille lähdetään kymmenessä lähtöryhmässä. Nopein ensimmäinen lähtöryhmä pienentyy 40 % ja muut 30 % aiempiin vuosiin verrattuna. Muutos tekee koko tapahtumasta sujuvamman aina lähdöstä reitin huoltopisteiden kautta maaliin asti. Myös maalihuolto- ja muut palvelut maaliintulon jälkeen tulevat sujumaan näin entistä jouhevammin.

Reitti mitataan huhtikuun lopussa

Nyt julkaistu reitti on alustava. Lopullinen reitti mitataan huhtikuun lopussa legendaarisen AIMS:n reitinmittaajan Hugh Jonesin toimesta. Tarkastusmittaukset saattavat aiheuttaa pieniä muutoksia reittiin, mutta pääpiirteissään reitti on nyt julkaistu. Reitin on suunnitellut Ville Koskela.

Specsavers Helsinki City Runille voi ilmoittautua 31.3.2014 asti osoitteessa www.helsinkicityrun.fi.

Jutun lähde: Helsinki City Run

 

 

Avainsanat: , , , ,

Kohti HCRää!

Kohti HCRää!

Kohti HCRää -blogi seuraa 10 juoksukoululaisen matkaa kohti Helsinki City Runia, joka juostaan 10.5.2014.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *