Hiihtoloma, päivä 1

Nelosluokkalaisilla alkoi hiihtoloma eilen perjantaina. Heidän luokka oli hiihtoretkellä vitosluokkalaisten kanssa ja me päästiin Voimankin kanssa mukaan. Hiihdettiin Oritkarista Vihiluotoon jäätä pitkin. Siellä syötiin eväät ja sitten hiihdeltiin takaisin. Pakkasesta huolimatta lapset hiihtivät hienosti kauniissa auringon paisteessa. Kyösti meni vielä retken jälkeen treenaamaan ja me mentiin sillä aikaa Armaksen kanssa pakkaamaan auto. Miika paiskii töitä Lajikumppaneilla koko hiihtolomaviikon, mutta minä lähdin lasten kanssa reissuun koko viikoksi.

Viiden aikaan iltapäivällä päästiin starttaamaan kohti Yllästä. Voima nukahti aikalailla heti ja niin siinä sitten kävi, että painettiin sitten ilman pysähdyksiä perille asti. Välillä pieni mies kävi tosin hereillä, mutta nukahti sitten aikalailla heti aina uudestaan. Taisi koulupäivän hiihtoretki olla rankka reissu. Oltiin perillä vähän ennen kymmentä. Puolilta öin painoin pään tyynyyn hirsimökin yläkerrassa, kolmen pojan nukkua tuhistessa samassa huoneessa. Oli onnellinen olo.

Aamulla noustiin kahdeksan maissa ylös ja siitä se sitten todellinen Voima-show alkoi. Uusi paikka, uudet kujeet. Kiipeää jyrkkiin portaisiin, kiipeää keittiön pöydälle, avaa lasivitriinin ovia, pudottelee valokuvakehyksiä, nousee syöttötuolissa seisomaan, koskee jokapaikkaan, menee jokapaikkaan. Kiljuu tietenkin sydämensä kyllyydestä kun kieltää ja nostaa sen sadannennen kerran pois sieltä keittiön pöydältä.

Kello yksitoista oli kuitenkin saatu pestyä aamupesut, syöty aamupalat, tehty eväät, puettu hiihtovaatteet, purettu autosta sukset, koottu Voiman hiihtokelkka ja pakattu reput. Isot pojat olivat niin auttavaisia ja omatoimisia, että ilman heidän reippauttaan olisin saattanut tuntea jopa pientä epätoivoa. Ulkona oli kuitenkin niin upea auringon paiste ja täydellinen hiihtokeli, että tiesin kaiken säätämisen olevan taatusti sen arvoista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oltiin hiihdetty ehkä 400m, kun Kyösti sanoi tuskastuneena, ettei osaa luisteluhiihtoa. Ilme oli vähän sellainen, että näinköhän tämä hiihtämisen nautinto oli sitten tässä. Hidastettiin vauhtia ja otettiin vähän luisteluharjoituksia ja ensimmäinen taukopaikka 2km jälkeen. Juomatauko ja suklaata. Siitä se sitten lähti sujumaan. Paluumatkalla muisteli itsekin hymyillen, kuinka meinasi olla vähän vaikeaa jo siinä ensimmäisessä mutkassa. Hiihto muuttuu helpoksi ja nautittavaksi vain hiihtämällä. Oikotietä onneen ei ole.

Hiihdettiin Eelin Kaupalle noin 7km päähän, syötiin siellä eväät ja käytiin samalla kaupassa. Ihana kun kauppaan pääsee hiihtämällä. Voima nukkui kelkassa päikkärit. Pojat innostuivat laskemaan mäkeä Ylläsjärventien ylittävällä sillalla. Kiipesivät monta kertaa ylös ja laskivat alas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensimmäisen lomapäivän kauppareissu hiihtäen kesti neljä ja puoli tuntia. Syötiin kaali-porkkana-laatikkoa puolukoilla. Voima nukahti vielä alkuillan päikkäreille ja antoi niiden myötä minulle tämän hetken mahdollisuuden kirjoittaa lomakuulumisia. Armas ja Kyösti lähtivät vielä pihalle hankeen hyppimään. Talvi ja lasten lumileikit, jee!

Illan ohjelmassa oli vielä sauna ja paistetut ahvenfileet. Sekä Voiman iltavilli.

 

Avainsanat:

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *