Hiihtoloman välipäivät 5 ja 6

Hiihtoloman blogipostaukset stoppasivat 4. päivään, mutta tehdäänpäs blogipäiväkirja nyt loppuun. Viidentenä päivänä isommat pojat lähtivät papan ja serkkujen kanssa laskemaan koko päiväksi. Minä jäin Voiman kanssa mökille pitämään välipäivää hiihdosta. Koska mummo oli mukana, sain tehtyä myös vähän opiskelujuttuja. Käytiin vähän kuitenkin pulkkailemassa ja otin parit juoksusprintit. Oli naistenpäivä. Mieleen oli joskus jo aiemmin luonnossa liikkuessa tullut ajatus siitä, miten luonto ei näytä antavan periksi, vaikka ihmiset sitä monesti huonosti kohtelevatkin. Samaa käytetään myös sanontana ”ei antanut luonto periksi” kun kerrotaan siitä, miten jaksettiin tehdä, taistella tai olla omien mielipiteiden takana. Kun kuvataan enemmänkin ihmisluontoa, luonnetta. Ei ollut ruusuja eikä suklaata, oli lapsi ja pulkka.

Voima haastoi itsensä useampaan kertaan. Kun alle metrinen taapero kaatuu toppavaatteissa, ei ylösnousu ole aina ihan yksinkertaista. Myös lumisella epätasaisella polulla käveleminen on melkoista taiteilua. Harmitus-itkuiltakaan ei voinut välttyä. Niin se luonto opettaa.

Hiihtoloman kuudentena päivänä käytiin serkkujen synttärijuhlilla aamupäivällä heidän mökillä. Armas lähti siitä sitten päiväksi laskemaan ja me mentiin Kyöstin ja Voiman kanssa mökille. Mummon ja papan piti lähteä takaisin Ouluun, joten jäin yksin lasten kanssa viettämään loppuloman päiviä.

Käytiin hiihtämässä 4km lenkki ja vähän temppuiltiin matkalla, jotta voimistelijapoika jaksoi vielä hiihdosta innostua. Laskettelupäivien jälkeen meinasi nimittäin olla vähän vaikeuksia saada poika vielä ladulle. Hiihtäminen voi tosiaan olla muutakin kuin vain kilometrien keräämistä.

Illan hämärtyessä tulisteltiin vielä laavulla hankien keskellä, jossa tulta voisi tuijotella loputtomiin. Tärkeitä hetkiä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Avainsanat:

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *