Imettävän ulkoilmaäidin pukeutuminen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viilenevät säät ovat saaneet taas kaivamaan alusasut kaapin perältä ja sopivien vaatekerrosten määrää pitää vähän lenkille lähtiessä pohtimaan. Vauvan kanssa liikkeelle lähtiessä joutuu myös miettimään, miten selviytyä imettämisestä ulkoilmassa luonnon helmassa.

Viime talvena kehittelin toimivia ratkaisuja ja ajattelin nyt jakaa parhaat pukeutumisvinkkini imettävälle ulkoilevalle äidille. Se on nimittäin melkoista taituruutta välillä, jos olet pukeutunut kerrospukeutumisen oppien mukaisesti. Itse en myöskään ole hankkinut mitään erityisiä imetyspaitoja, vaan selvinnyt vähän soveltaen aiemmin hankkimilla vaatekappaleilla.

Vauvan kanssa retkeilemään, hiihtämään ja ulkoilemaan lähtemiseen kannattaa valmistautua pukeutumalla itse järkevästi, niin että vauva saa ruokansa helposti ja äidinkään ei tarvitse paleltua.

Sporttiliivit. Itse käytin rauhallisemmilla kävelylenkeillä urheilutoppeja. Hankin muutamat normaali kokoani isommat jo odotusaikana, kun rinnat kasvoivat. Synnytyksen jälkeen ne ovat olleet edelleen käyttökelpoiset ja helpommin nostettavissa ylös tai siirrettävissä kainalon puolelta sivummalle imetystä varten. Vauhdikkaammilla lenkeillä ja esimerkiksi hiihdossa toimivimmaksi osoittautuivat edestä vetoketjulla aukeavat ShockAbsorberin liivit. Niiden tukevuus on todella hyvä ja niistä riisuuntuminen imetysvalmiuteen onnistuu kohtuullisessa ajassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä Niken malli on ollut toimiva. Säädettävien olkaimien ansiosta riisuminen helpottuu. Tässä on myös irrotettavat pehmusteet, jotka lämmittävät. Normaalisti käytän kokoa S, mutta nämä ovat L-kokoiset.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näissä Shock Absorberin Zipped liiveissä on todella hyvä tuki ja etuvetoketjun ansiosta riisuminen ja pukeminen on helppoa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vetoketjun alla on myös kangasta, joten ketju ei ole kylmä, eikä hierrä ihoa vasten

Merinovillainen toppi ja pitkähihainen kerrastopaita -yhdistelmä. Ulkoillessa päällä on usein tiukka ihonmyötäinen pitkähihainen kerrastopaita. Jotta imetys onnistuisi, on se riisuttava ja rullattava ylös asti. Kylmässä kelissä ei ole kovin mukavaa imettää oma vatsa paljaana vaikkapa kannon nokassa, nuotiolla tai latukahvilassa. Eikä se nyt ole niin mairittelevaa esitellä venynyttä napanahkaa vaikka keli olisi lämpimämpikin. Ratkaisu on pukea pitkähihaisen alle lämmittävä merinovillainen pitkähelmainen toppi, jossa on isot kainaloaukot. Periaatteessa normaali tekninen urheilutoppikin käy, mutta villa on niin ihanan lämmin ja suojaa paremmin myös rintatulehduksia vastaan. Minulla on pari aivan loistavaa MonsRoyalin toppia. Topin voi tehdä myös leikkaamalla pitkähihaisesta, vaikka vähän kulahtaneesta, merinovillaisesta paidasta hihat pois.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Imetys onnistuu nostamalla päällimmäinen paita ylös, alustoppi sivuun ja sitten sporttiliivit johonkin suuntaan syrjään mallista riippuen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lisälämpöä rinnoille. Imettävän äidin rinnat ovat erittäin herkät kylmälle ja rintatulehdusta vastaan kannattaa suojautua erityisesti imetyksen alkuvaiheissa vauvan ollessa pieni. Itse käytin kylmemmillä ja tuulisimmilla keleillä lisälämpönä villafleece rintsikoita tai villaista putkihuivia vielä paidan päälle vetäistynä. Kaulahuivikin toimii. Erilaiset toppaliivit ovat myös erittäin toimivia. Antavat sopivasti lämpöä keskivartalolle ja rinnoille, rajoittamatta kuitenkaan liikaa liikkumista ja olematta turhan kuumia.

Sitten ei muuta kuin kahvit termariin mukaan ja retkelle. Vauvan maito kulkee äidin omissa termareissa aina sopivan lämpöisenä mukana. Nauttikaa ulkoilmasta!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Avainsanat: , , ,

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *