Joulukalenteri #13

Viikko 50 (kopio)

Viikon treenikaappaus Garmin Connectista.

Takana on jälleen yksi treeniviikko, jonka sisällön voitte karkeasti lukea ylläolevasta kuvasta. Tarkemmin kerrottuna tein tehoja torstaina ja lauantaina pyörällä sekä perjantaina uiden ja juosten. Tänään moisen kolmipäiväisen intoilun huomasi, sillä vapaapäivän kunniaksi uni maistui yli kahdeksaan aamulla ja mieli teki tehdä jotain superkevyttä. Siispä lähdin ihastelemaan yöllä saapunutta pikkuista lumihuntua sauvakävellen ja jalkojen ilmoitellessa pientä väsymystilaa vielä sohvalla urheilua katsellen vietetyn päivänkin jälkeen, sain otettua itseäni niskasta kiinni ja tehtyä hyvin hyvää tehneen liikkuvuusharjoituksen. Lupasin juuri itselleni, että tekisin tämän saman setin jatkossa joka sunnuntai. Katsotaan montako viikkoa lupaus pitää – oma veikkaukseni on korkeintaan kaksi.

Muutoinkin olen ollut lihashuollon suhteen tällä viikolla melko reipas ja erityisen mukavaa oli, että tiistaina pääsin hierotuttamaan ensimmäistä kertaa vamman jälkeen myös vasemman jalan pohkeen ja akillesjänteen seutua, vieläpä työajalla. Paras uutinen jalan suhteen oli kireydestä ja kipukohdista huolimatta se, että akillesjänne ei ole paksuuntunut eikä turvotusta enää ole sen ympäristössä juurikaan. Sain myös hyviä ohjeita, mitä pieniä kuntoutusliikkeitä voisin tehdä jo aiemmin tekemieni rinnalla välttääkseni jatkossa samanlaiset vammat.

Näillä siis kohti uutta viikkoa. Toivottavasti sääennusteet pitäisivät paikkansa ja täälläkin saataisin lumitykit päälle ja hiihtokunnottomiksi sulaneet tykkiladutkin taas hiihtokuntoon. Aamulla kävelysauvoja varastosta hakiessa sukset jo taas huutelivat häkistään lumille ja kyllähän sitä omakin mieli tykkäisi hiihtoliikkeitä tehdä tähän aikaan vuodesta. Vaan lumeksi kun ei voi muuttua, niin pitää yrittää soveltaa mustanmaan ja pimeän sään treenejä jalan ja töiden ehdolla. Kai tästä vielä hyvä tulee :)

Avainsanat: ,

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *