Joulukalenteri #21

Tänä vuonna joulusta näkyy tulevan varsin musta. Toissavuonnakin lumitilanne oli Kuopion korkeudellakin huono, mutta jäisellä ja märällä tykkiladulla pääsi sentään vielä vähän tapailemaan joitakin hiihdonomaisia liikkeitä. Nyt paikallisasukit kertovat karua viestiä, että Puijoltakin olisi tykkilatu sulanut jo hiihtokelvottomaksi. Ollaankin ongelman edessä, mitä oikein pakata mukaan jouluksi..

IMG_1036

Pitäisiköhän viedä mukana oma traineristudio?

Jos samoja paikallisasukkeja on uskominen, ovat ainakin juoksukelit Kuopiossa yhtä kohdillaan kuin täällä kotimaisemissa eli nastakenkien sijaan pääsee pistelemään pitkin talvenmerkeistä puhtaita teitä ihan kesätossuilla. Mieluummin tosin rapistelisin nastoillani jäätiköllä ja hiihtäisin pääni pyörryksiin tykkiladulla. Kaikkein mieluiten tietysti kiertäisin pakkasessa suosikkihiihtomaastojani viime joulun tapaan luonnonlumella ja juoksisin lumen narskuessa lenkkareiden pohjien alla.

IMG_1118

Kirjaimellisen musta joulusää eilen kanavanrannassa.

Mutta ei, ilmeisesti on pakattava mukaan myös pyörä ja traineri, jos aikoo vähän edes urheilla joulunpyhien aikana. Uimahalli onneksi on ilmeisesti auki tapanina ja alustavat uintitreffitkin jo sovittu. Ehkä voin myös käydä haistelemassa Puijon mäkiä vaikkapa sauvakävellen – melkein hiihdosta menisi sekin, kun sauvat sentään olisi käsissä. Voin silti myöntää katselevani kateellisena monen tutun somen syövereihin postaamia kuvia joululomilta Lapista. Eivätkä ne lukuisat aurinkoranta- tai pyöräleirikuvatkaan kovin huonoilta näytä, erityisesti kun itsellänihän joululomaa täällä mustassa ja pimeässä on tasan ne kolme päivää, jotka kauppa on kiinni.

Vaan lumeksi kun en voi muuttua, totean että jouluun on kolme yötä ja kynnystestiin yksi. Siispä huomenna luvassa kuulumisia siitä, missä kunnossa ihan tieteellisen todellisuudessa olen.

Avainsanat: ,

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *