Joulukalenteri #7

Junamatkan päässä töistä asuessa jonkinlaiseksi tavaksi on muodostunut, että sellaisina aamuvuoropäivinä, kun en ole sopinut mitään menoa tai treeniä töiden jälkeen kenenkään kanssa, käyn yleensä suoraan töistä salilla. Aamuvuoroni nimittäin loppuvat pääasiassa klo 16 ja ensimmäinen järkevä juna kotiin lähtee 17.37. Kun kuntosalikin sijaitsee työjunamatkani varrella, ei ole kovinkaan montaa hyvää tekosyytä sille, miksi en käyttäisi tuota odotusaikaa hyödykseni.

Käyn erään isohkon kuntosaliketjun saleilla ja erityisesti tämä työjunamatkani varrella oleva sali on hauska paikka bongailla kaikkia stereotyyppisia salikävijöitä. Olin jo listannut tähän alle kaikki ne hahmot, jotka tänään salilla kohtasin, mutta koska siitä tuli jo itselleni negatiivinen fiilis, säästän teidän muut siltä kuitenkin. Pakko on tosin mainita, että nykyisin törmään hyvin usein salilla käydessäni samaan nuorehkoon mieshenkilöön, joka pitää niin jäätävää ääntelyä treenatessaan, että ainakin itselläni on naurussa pidättelemistä ja muutamista kohdatuista katseista tulkiten, niin on monella muullakin treenaajalla. Kun ääntelyyn lisätään vielä kyseisen henkilön kukkopoikamainen tyyli liikkua ja olla saliympäristössä, olisi tässä tarjolla varsin osuva pohja esim. sketsihahmolle.

Samalla tavoin kuin muussakin treenissä tällä hetkellä, harhailen suunnitelmattomasti myös salilla ollessani. Nyt kun maastopyöräkaatumisessa syksyllä hajonnut käsikin on taas kunnossa, teen melkeinpä jokaisessa salitreenissäni (1-3 kertaa viikossa vaihdellen ihan muun kiireen mukaan) penkkiä ja kyykkyä, joiden kylkeen lisäilen sitten huvituksen, ruuhkan ja väsymystilan mukaan muita liikkeitä. Olen suunnattoman huono ja laiska tekemään lämmittelyjä salilla ja muutenkin inhoan ylenpalttista salihaahuilua, joten yleensä olen salilta ulos viimeistään tunnin kohdalla, usein jo 45-50minuutissa. Fitnesskissoista poiketen treenaan tuon ajan yleensä suhteellisen tehokkaasti, sillä minulla ei juuri ole mitään, mitä esitellä muille salillakävijöille enkä myöskään harrasta saliselfieitä, vaikka muuten varsin innokas somettaja olenkin.

 

Avainsanat: ,

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *