Joulukalenteri #8

IMG_0977

Sininen hetki.

Viime viikkoina on tuntunut satavan kaatamalla jokaisena hetkenä, kun olen ollut ulkona. Ne pari harvinaista aurinkoista päivää ovat menneet jokainen töissä ja töistä päästessä on aina ollut jo taas pimeää ja synkkää. Aamulenkitkin ovat olleet kovin harmaita ja pimeitä.

Tänään kuitenkin pääsin näkemään tuon harvinaisen valoilmiön, jota auringoksikin kutsutaan, ja nauttimaan sen säteistä muutaman minuutin ennen työpäivää. Aurinkoa enteili jo ihanan kirkas ja raikas sää aamuisella juoksulenkillä. Osuin lenkille juuri sinisellä hetkellä, kun aurinko alkoi nousta ja väritti taivaan. Ihastelin taivaan värileikkiä monta minuuttia juostessani ja nappasin kuvankin, joka ei tosin tee yhtään oikeutta sille, miten hienolta kirkkaansininen taivas näytti muuten vielä pimeässä aamussa.

Kun siniseen hetkeen lisätään lähes autiot pikkutiet ja yksinäinen askellus omien ajatusten kanssa, ei tämä päivä olisi oikein sopivammin voinut alkaa. Viime päivinä on tullut liikuttua tavoistani poiketen pääosin sisätiloissa sadetta ja myrskyä paossa Pirkkahallivuoroista nautiskellen, mutta kyllä vaan on parasta liikutella jalkojaan ulkona, kirpeässä aamun pimeydessä.

Avainsanat:

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *