Joulukuun Kuudes

u (37 of 37)

Tunnelmallista Itsenäisyyspäivän aamua. Heräsin tänäänkin jo kuudelta, että saan tämän oman hetkeni. Tämä paikka pöydän ääressä kynttilän valossa. Tämä hetki hiljaisuudessa. On tullut tärkeäksi. On aikaa omille ajatuksille ja miettii asioita, joita ei ehkä muuten miettisi. Ja ehtii keittää riisipuuroakin samalla.

Itsenäisyys. Mitä se minulle merkitsee?

Liian monia asioita, joita pidetään itsestään selvinä, osaamatta olla niistä riittävän kiitollisia. Suomalaisuus on kuitenkin monella tapaa hieno asia. Kunnioitusta ja arvostusta. Pienillä arjen teoilla ja valinnoilla, huolehtimalla siitä mitä meille on annettu. Ennen kaikkea huolehtimalla omasta hyvinvoinnista, jotta jaksaa huolehtia myös muista. Itsenäisyys, turvallista arkea ja perhe-elämää.

Historiasta ja perinteistä olisi paljon opittavaa ja opetettavaa. Kehitys ja teknologia ovat hyviä asioita, sitä en kiellä. On kuitenkin paljon hyviä perinteisiä asioita, jotka siirtyvät vain vanhemmilta lapsille, opettamalla. Tiedän liian vähän omien vanhempieni lapsuudesta ja liian vähän isovanhempieni menneestä elämästä. Koskaan ei ole kuitenkaan liian myöhäistä selvittää, alkaa tutkimaan, kysellä. Jotta voi sitten kertoa eteenpäin.

Olen jostakin syystä miettinyt viime aikoina todella paljon isäni isää, joka kuoli nuorena. Silloin kun isäni ja hänen sisaruksensa olivat vielä lapsia ja mummo jäi yksin viiden lapsen kanssa. En siis koskaan ehtinyt ukkia tapaamaan, mutta jostain kumman syystä minulla on tunne, että hän on antanut elämääni jotain todella suurta. Sitä on vaikea kuvailla mitä se on, mutta jotenkin kiteyttäisin sen seuraavaan lauseeseen: Olisin ollut ukin tyttö.

 

Avainsanat:

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *