Joulukuun Neljästoista

Neljästoista aamu peräkkäin, kun aamu alkaa torven soitolla. Molemmilla on omat joulubiisit, mitkä soittavat ja sen jälkeen mennään katsomaan onko tonttu tuonut joulukalenteriin yllätyksen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Joulukalenterina on naru, jossa on numeroidut pyykkipojat, joihin yllätyspussin voi ripustaa. Narulle löytyi hyvä paikka ylimmän kerroksen kaiteesta. Kaiteen edessä olevat nahkaiset tyynyt löytyivät syyslomalla Turkista. Näissä oli jotain niin retroa, että ostettiin ne sen kummemmin miettimättä mihin ne sijoitetaan. Nämä ovat täysin poikkeavia meidän muusta sisustuksesta, mutta ehkä juuri siksi niin mukavat. Näistä tulee mieleen 70-80 -luvun sisustus: nahkaiset rahit ja tilkkutyynyt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hankittiin yksi isompi Legopaketti, joka jaetaan 24 päivälle, eli rakennelma valmistuu pikkuhiljaa joulukuun aikana. Tämähän on siis vanhemmillekin aika kivaa, kun yön pimeinä tunteina lasten mentyä nukkumaan avaat paketista taas seuraavan setin ja tutkit mitä paloja seuraaville päiville pitää laittaa. Kiireessä saattaa mennä vähän väärin ja jotain unohtua, niin kuin viime vuonna. ”Äiti! Tonttu ei taida oikein osata näitä rakentaa, kun se taas unohti yhden osan!” Tänä vuonna tonttu on ollut tarkkana, ainoastaan tarroja oli unohtunut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kahdenksanvuotiaat vielä aivan aidosti uskovat, että tonttu tuo nuo yllätykset, mutta joulupukista olikin eilen mielenkiintoista keskustelua.

”Äiti, uskotko sinä joulupukkiin? Kun Ville oli nähnyt kaupassa myynnissä joulupukin vaatteet…”

”Uskon tietenkin. Ei se oikea joulupukki vain ehdi joka paikkaan, niin joku voi sitten auttaa.”

”Se Ylläksen joulupukki oli kyllä oikea, mutta Iisalmen pukki oli tekopukki, kun sillä oli sellainen nenäsuoja.”

Avainsanat: , ,

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *