Joulukuun Seitsemäs

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tänään meillä on 8-vuotis hääpäivä. Se oli ihan tavallinen torstai vuonna 2006. Saman viikon lauantaina oli tulossa poikien kastejuhla. Menimme torstaina iltapäivällä maistraattiin ja pojat nostettiin pöydälle turvakaukaloissa. Tahdoimme ja meistä tuli oikea perhe samalla sukunimellä. Lauantaina ristiäisten alkaessa Miika toivotti kaikki tervetulleiksi Uusitalon perheen juhliin ja laitoimme sormukset sormiin.

Miika on paras aviomies ja isä. Turvallinen, toimelias ja huolehtiva. Tunnemme toisemme niin hyvin, että tiedämme usein mitä toinen ajattelee, ennen kuin edes sanoo mitään. Tykkäämme samoista asioista ja ajattelemme samoin esim. kasvatuksesta, ruokavaliosta ja liikunnasta, joten arkielämä sujuu helposti ja vaivattomasti. Hän on kurin ja järjestyksen mies, joka pitää myös kodin siistinä. Jopa paremmin kuin minä.

Miikasta tuli kahden pojan isä kerralla. Kaksoset vaativat tupla-ajan hoitamista kuin yksi vauva, joten hän ei selvinnyt kyllä yhtään helpommalla kuin minä. Tasavertaisuudesta vanhempina kertoo mielestäni hyvin se, kun pojat osasivat juuri ja juuri puhua. Jos tapahtui jotain, milloin yleensä huudetaan äitiä apuun, huusivat meidän sankarit: ”äiti ja isiiii!”

Miika ei ala riitelemään mistään. Ihan yksin saan taistella, jos draamaa haluan järjestää. Toisaalta saan kyllä perustella pitkään ja hartaasti, jos meinaan jonkun asian saada läpi, mistä hän ei heti innostunut. Parhaillaan on pieni vääntö lastenhuoneen sisustuksen suhteen, sinne kun saisi niin huikean kiipeilyhässäkän. Kiipeilyköydestä käydään nyt köydenvetoa…

Vuosien jälkeen ihastumisen ja rakastumisen alkuhuuma muuttuu turvalliseksi arjeksi ja toisen näkeminen muutenkin kuin vain lasten isänä helposti jää arjen pyörittämisen jalkoihin. Parisuhde vaatii toisen huomioimista, ihan jokainen päivä. Pienikin kosketus, katse, kauniit sanat… Kun painan kasvot sinun kaulaan. Tiedän ja muistan, miksi sinuun rakastuin.

Olisithan sinä pöljä ollut, jos et minua olisi ottanut.

Avainsanat: ,

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *