Joulusuklaata

Foodin Ambassador -yhteistyö. Osa tuotteista saatu Foodinilta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suklaan perus pohjaan käytän kolmea ainesta, joita laitan kaikkia yhtä paljon:

1,5dl Foodin kookosöljy

1,5dl Foodin kaakaomassa

1,5dl Foodin kaakaojauhe

Kookosöljy ja kaakaomassa sulatetaan vesihauteessa. Pidä seos vain sen verran lämpimänä, mitä se vaatii sulaakseen. Turha kuumennus ja kiehutus poistaa ainesten hyvät ravinteet. Kaakaojauhe sekoitetaan sulaneeseen seokseen.

Tästä päästään makeutukseen, maustamiseen ja makusteluun.

Foodin Agavesiirappi – aloita 1 ruokalusikallisella, maistele ja lisää tarvittaessa. Agavesiirappi on suklaan makeuttaja.

Foodin Bourbon vaniljajauhe tai vanilja uutejauhe – aloita 1/2 teelusikallisella, maistele ja lisää tarvittaessa.

Tämä seos toimii tällaisenaan ja olisi valmis laitettavaksi muotteihin jähmettymään.

Tällä kertaa kokeilin kuitenkin vielä yhdistää Foodinin kookosmannan suklaan tekoon. Laitoin nokareen kookosmannaa suklaamuotin pohjalle ja sitten seos kaadetaan päälle. Suklaista tuli kivasti kaksivärisiä ja kookosmanna antoi suklaaseen uudenlaisen maku- ja rakennevivahteen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suklaaseosta jäi vielä yli, joten laitoin pieniin muotteihin pilkottuja taateleita ja rusinoita ja kaadoin suklaaseoksen päälle. Näistä tulee vähän isompia ja tuhdimpia välipalakuppeja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samalla suklaan perusseoksella on siis lukemattomia vaihtoehtoja, kun käyttää erilaisia makuja maustamiseen. Suklaista joulun odotusta!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Avainsanat: ,

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *