Joulutunnelmia

Huomenta täältä riisipuuroaamiaisen keitosta!

En ole koskaan eilistä ennen keittänyt itse riisipuuroa, sillä olen pitänyt sitä jotenkin liian työläänä ja siis myös pelottavana. Eilen kuitenkin päätin, että meidän jouluumme, vaikka kaksin sen vietimmekin, pitää kuulua myös ihan itsetehty oikea riisipuuro. Kauanhan siinä kesti ja nälkä oli melkoinen puuron lopulta valmistuttua, mutta kas kummaa, samainen kattila porisee jälleen tulilla ja ehkä reilun puolen tunnin päästä pääsee vihdoin käsiksi herkkuaamiaiseen.

Tässä vielä eilisen aamupuuron keiton tulos.
Annoskoko hämää tosin pienuudellaan,
sillä todellisuudessa kokonaiseen maitolitraan keittämäni
”4 hengen annos” upposi meihin kahteen ihan hetkessä.

Eilisen hyvän joulun toivotuksen jälkeen katsoin perinteiseen tapaan sekä Lumiukko-piirretyn, että myös joulurauhan julistuksen. Hiihtoladulle pääsimmekin lopulta vasta yhden aikoihin iltapäivällä ja voi miten hienoa oli hiihdellä, kun ladulla ei juuri muita näkynyt ja lumihiutaleitakin sateli hiljalleen. Lopulta jouluaaton hiihtolenkille kertyi mittaa kaksi ja puoli tuntia ja sulateltuamme saunassa kohmeisia varpaita, ei olisi voinut olla parempi mieli käydä syömään jouluruokia.

Joulupöytä kahdelle.

Rosollia.

Laatikoita.

Kinkkua ja lohta.

Joulunpunaista.

Ensimmäinen annos.

Jälkiruokarahkaa.

Loppuilta menikin sitten vain rentoillessa (eli telkkaria tuijottaessa) ja toki syödessä lisää. Paketteja meillä ei toisillemme ollut, kuten ei muinakaan jouluina tähän mennessä. Tänäkin jouluna paketit suuntasivat pääosin pienille Siililäisille, joista varsinkin vanhemmalle niistä on eniten riemua. Iltasyömiset koostuivat tällä kertaa juustoista, kekseistä ja lahjaksi saadusta suklaatiikerikakusta.

Iltanaposteltavia häälahjaksi saadulta tarjoilulautaselta.
Joululahjakakkua.

Sopivasti tässä kirjoittelun ja kuvien latailun lomassa riisipuuro alkaa näyttää valmiilta, joten pidemmittä höpinöittä suuntaan uuteen päivään aamiaisen avulla. Iltapäivällä luvassa ehkä, jos taas osaan, muutama pieni video joulunajan urheiluista!

Avainsanat: , , , , , , ,

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *