Juhannuksen pyöräretki

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suunnitelmissa oli käydä juhannuksena pyöräretkellä ja vaikka minua meinasi juhannuspäivänä laiskottaa, niin lapset vaativat suunnitelman toteuttamista. Sää näytti aurinkoiselta, joten pakattiin pieneen kylmälaukkuun eväitä, juomapullot ja varmuuden vuoksi sadevaatteet. Ollaan retkeilty muutamia kertoja aikaisemmin Kiimingin Koitelinkoskella ja päätettiin lähteä ajelemaan sinne suunnalle. Sinne menee pyörätie perille ja nuotiopaikka polttopuineen valmiina.

Matkaa sinne tulee meiltä noin 24km suuntaansa. Puolessa välissä menomatkaa alkoi tulla pojilta vähän kommenttia, ”kuinka pitkä matka vielä” ja ”en olisi halunnut näin kauas”. Siinä vaiheessa kävi mielessä, että ollaankohan vielä yölläkin täällä pyöräilemässä. Lähdettiin nimittäin vasta iltapäivällä klo 15 maissa matkaan ja menomatka tuntui kestävän.Siinä sai sitten välillä keksiä erilaisia leikkejä matkan ratoksi, kuten: ”Polje yksi pylvään väli ja kokeile päsetkö rullaamalla kaksi seuraavaa väliä.” Pidettiin juoma- ja pähkinätaukoja noin 5km välein, tämä rytmitti matkaa mukavasti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Perille päästiin ja olihan siellä vaan väkeä. Nuotiopaikat olivat kaikki käytössä ja cityretkeilijöitä ruuhkaksi asti. Kalliolta löytyi kuitenkin mukava rauhallinen aurinkoinen piknikpaikka nuotion läheisyydestä. Makkarat paistui ja eväslaukku tyhjeni nopeasti. Varpaita pääsi uittamaan viileässä vedessä ja tasapainoa koettelemaan kiveltä kivelle taiteillessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pojat olivat kotona rakentaneet kotona legoista omat puhelimet, jotka tietenkin oli mukana. Sen verran pyöräily tuntui painavan, että mielummin istuivat kalliolla puhelimiaan näpräillen ja eväitä syöden, kuin olisivat juosseet pitkin pitkospuita ja metsiä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Menomatkalla ajettiin Kiimingin keskustan kautta, mutta takaisin valittiin reitti Koitelintietä pitkin Jääliin. Tämä hiekkatie oli pituudeltaan noin 6km ja tie oli kyllä rauhallinen pyöräillä. Kyöstin takakumi tyhjeni uhkaavasti, mutta onneksi saatiin matkalla ystävällisestä talon väestä apuja. Heiltä löytyi venttiiliin uusi osa ja saatiin renkaaseen lisää ilmaa. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Loppumatka sujui todella vauhdikkaasti. Pojat innostuivat leikkimään crossipyöräilyä ja siinä sai sitten kyllä tosissaan pyöräillä, että pysyi perässä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Retki oli todella mukava ja tästä sai vähän suuntaa sille, millaisia päivämatkoja tämän ikäisten kanssa pystyisi pyöräilemään. Meillä meni tähän koko reissuun noin viisi tuntia. Ensi kerralla matkaan voisi lähteä jo heti aamulla, että perillä ehtii viettämään enemmän aikaa. Eväitä saisi kyllä olla myös reilusti enemmän. Suunnitelmissa olisi myös yhden yön pyöräilyreissu Hailuotoon, jonne tulee matkaa Oulusta noin 50km. Aina ei tarvitse lähteä kauas kotoa. Elämyksiä voi hankkia yllättävän läheltä. Lähiseuturetkeily kunniaan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Avainsanat: , , ,

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *