Kaikki hyvä loppuu aikanaan…

… niin myös minun kesäloma tältä erää!

Palaan siis töihin keskiviikkona, kun loman jatkoksi olen saanut vielä tämän viikon viikkovapaat näin viikon alkuun. Pientä orientoitumista työkuvioihin olen varovaisesti tehnyt jo menneellä viikolla, jottei arki tule vastaan shokkina keskiviikkona. Aika tehokasta on ollut arjesta irtautuminen ja lomailu, sillä tuntuu, että tämän parin viikon sijaan olisin lomaillut pari kuukautta. Olen kerrankin osannut ottaa todella rennosti. Liekö tämä ”maalla” asuminen tehnyt minulle hyvää, kun ei ole juurikaan tullut sellaista oloa, että pitäisi lähteä pyörimään kaupunkiin tai oikeastaan mihinkään muuallekaan. Niin tylsältä kuin kuulostaakin, olen ollut melkein kuin treenileirillä ja päivän ohjelma on monena päivänä sisältänyt lähinnä pari treeniä, syömistä, päikkäreitä ja yöunia. Tuntuu kivalta palata takaisin töihin, oikeasti kevään ja kesän rasituksista palautuneena :)

20140829_212914

Amyn ja Jutan läksiäisissä elokuun viimeisenä perjantaina.

20140831_183238-MIX

Tällaisen prinsessan synttäreitä ehdin loman aikana viettää Kuopiossa.

Vähän jotain muutakin olen sentään ehtinyt ja on huvituttanut tehdä, kuin loikoilla ja möllöttää. Onni on elämässä olevat tärkeät ihmiset, jotka jaksavat pitää yhteyttä ja katsella minua, vaikken itse aina kovinkaan esimerkillinen ystävä olekaan kaikessa (muka-)kiireessäni, urheiluvouhotuksessani ja erityisesti yhteydenpidon laiskuudessani. Yksi parhaista asioista lomalla on ollut kuuleminen lukioaikaisesta parhaasta kaverista, jota en ole nähnyt nyt moneen vuoteen. Joskin kuulumisen vaihdettiin tekstareilla, mutta oli huippua silti. Olo tosin alkoi tuntua vanhalta, kun tilanteet vajaan kymmenen vuoden takaa palasivat mieleen – aikansa kai kutakin, enää en ehkä moista menoa jaksaisi.

Ekan lomaviikkoni perjantaina vietettiin myös kahden rakkaan ja ihanan työkaverin läksiäisiä. Heistä toinen muutti opintojen perässä Turkuun ja toinen lähti jo toistamiseen kiertämään maailmaa. Edellisen kerran hän reppureissasi vuoden päivät pari vuotta sitten ja nyt siis on edessä toinen reissu. Jos jotakuta kiinnostaa eikä matkakuume pelota, tämän rohkean ja mahtavan tyypin blogia voi lukea täällä. Läksiäisistä alkanut viikonloppu jatkui Kuopion reissulla, kun vihdoin olin oikeaan aikaan vapaalla ja pääsin juhlimaan maailman parhaan kummitytön 2vee synttäreitä. Vähän kyllä kummitädin puntti tutisi, kun jouduin mm. synttärikakun valmistukseen. Mahdollisuus kun oli kuulemma pilata ainoan ja parhaimman kummityttöni synttärit. Kakusta tuli syötävää (tai ainakin se meni kaikki) ja muutenkin synttärit sujuivat mallikkaasti. Lapsiakin oli niin monta, ettei sormet riittäneet määrää laskemaan :)

20140903_123917

Yksi huipuimmista työystävistä lähti jälleen kiertämään maailmaa. Toisen lomaviikon kohokohtiin kuului se, että sattumalta aikataulut osuivat yksiin ja ehdin saatella hänet oikein lentokentällä matkaan.

20140906_183826

Työporukan kesäjuhlissa.

Kuopiosta palattauani ehdin viettää yhden yön kotona, kunnes jatkoin kotimaanmatkailuani ja suuntasin Turkuun toisen lomaviikkoni alkajaisiksi. Kotikotona oli meininki kuin ennen vanhaan – minä kävin rullahiihtämässä ja iskä ajoi vieressä pyörällä (kun ei enää pysy suksilla perässä ;)) Turussa ehdin myös nähdä sekä edellä mainittua Turkuun muuttanutta entistä työkaveriani, että isovanhempiani. Superpappani on muuten jo 90v, eikä paljoa kyllä moinen ikä vielä rasita!

Turusta suuntasin suorinta tietä eli mm. Suomen pisimmän maantietunnelin kautta Helsinkiin, tarkemmin sanottuna Helsinki-Vantaalle. Siellä ehdin saatella reppureissaajan matkaan sekä vastaanottaa parapyöräilymaajoukkueen Suomeen takaisin valtameren takaa. Käsipyöräilyssä Suomen mitalitilille ropisi historiallisia MM-mitaleita kaksin kappalein, Tommin ja Jampan reissussa kävikin sitten vähän huonommin. Starbucksissa en muuten päässyt taaskaan käymään – ihan yksinkertaisesti siitä syystä, etten löytänyt sitä!

20140907_140328

GET UP! -liikunta- ja hyvinvointitapahtumassa.

Viimeiseen lomaviikkoon sisältyi myös perinteiset työporukan kesäjuhlat, toisin sanoen paljon hyvää ruokaa, hyvää juomaa ja hyvää seuraa. Juhlista palauteltiin sitten eilen parhaan työystävän kanssa käyden ihmettelemässä Pirkkahallissa järjestettyjä GET UP! -messuja. Aika hyvän paketin olivat saaneet aikaan jo näin ensimmäisellä yrittämällä ja minusta on tosi hienoa, että jotain tällaista edes yritetään järjestää myös Tampereella eikä aina vain Helsingissä. Tarjolla oli erilaisia myynti- ja esittelypisteitä, Polte-salin Cross training -kisat, näytöksiä, luentoja, jumppia ja ihmisiäkin tapahtuma oli saanut liikkeelle ihan mukavasti. Toivottavasti kyseinen tapahtuma saa jatkoa ja jopa laajenee ensi vuodeksi!

Tällaista menoa siis lomalla. Treenattuakin toki on tullut, mutta viime viikon treenipäiväkirja saanee ihan oman postauksensa :)

Avainsanat: , ,

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *