kalsarihommia

Kun kerrastonhousut on kovassa käytössä, polvet kuluvat puhki. Ei hätää, mummo paikkasi. Kun paikatkin kului puhki, ei enää paikattu uudestaan kun lahkeet alkoivatkin käydä lyhyeksi.

Ei huolta, kalsarit kun olivat vielä vyötäröltä sopivat. Leikattiin lahkeet pois ja saatiin sporttiboxerit, mitä oivallisemmat kesäkalsarit ja talvellakin toimivat pitkien kalsareiden alla huomattavasti paremmin kuin puuvillaiset alushousut.
Nämähän ovat sisäpuolelta teknistä, kosteuttasiirtävää materiaalia, mikä pitää ihon kuivana hikoillessa. Ulkopinnan merinovilla lämmittää mukavasti. Merinovillainen alusasu on ihan ykkösjuttu ulkoilussa. Kaikki tietää sen inhottavan tunteen, jos päällä on kuoritakki, alla puuvillaa, tulee hiki ja sitten pysähdyt paikoilleen. Vilu tulee ja nuha. Lapsillahan ulkoilu on juuri sitä: välillä juostaan, kiivetään, painitaan ja sitten taas istutaan paikoillaan lumihangessa, hiekkalaatikolla tai ihmetellään taivaalla lentäviä lintuja tai maan kastematoja. Kunnon alusasu on asia numero 1 ennaltaehkäisemään räkätautia. 
Mikään ulkoiluvaate ei oikeasti toimi tarkoituksenmukaisesti, ellei osata pukea oikein 1.kerroksesta alkaen. Voi kun saman hypetyksen, mikä pyörii lasten haalareiden ympärillä, saisi myös näiden lasten alusasujen ympärille. Asiakkaat etsivät usein talvella lämmintä takkia tai lämmintä haalaria, mikä on ihan ymmärrettävää, monesti olen jättänyt takin jopa myymättä, kun olemme tulleet yhdessä lopputulokseen, että ongelma ei olekaan takin lämpimyydessä vaan huonossa alusasussa tai jopa kokonaan sen puutteessa.
Kuten huomaatte, voisin jatkaa tästä suuvaahdossa ja näppis höyryten vaikka kuinka kauan, mutta kun tämä pukeutuminen on niin ihana aihe ja saattaa jopa ennaltaehkäistä osaltaan räkätaudit ja korvatulehdukset, niin en voi olla vaahtoamatta. 
 Meidän paljon ulkoilevat pojat ovat oppineet vauvasta asti sen, että kun lähdetään ulos, vaihdetaan aina kerrasto ensin päälle. Toimivat tosin meillä myös sisävaatteena. 
Legojen rakennuksessa mökillä. Eikä muuten haittaa vaikka on pinkit kalsarit.
Sushin syönnissä Tomossa. Sen puuvilla t-paidan voi laittaa sitten kerraston päälle. Ei paras vaihtoehto, mutta jos ei aina pelkällä kerrastolla halua olla.
Seinäkiipeilemässä Virpiniemessä. Tässä tekninen t-paita alusasun päällä.

Yksi tärkeimmistä asioista on ulkoilla lasten kanssa ja siksi yksi tärkeimmistä asioista on myös opettaa lapset pukeutumaan oikein. Kirjoittaisitteko nimen adressiin: ”alusasu pakolliseksi päiväkotiin” ?

Avainsanat: , , , ,

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *