Karjalan Kovin Kurimuskerho

Sain eilen kirjoitettua Karjalan Kovin kisaraportin omista suorituksista. Harmittelin, etten päässyt 5.lajia tekemään kisoissa. Eilen menin klo 13 salille osallistumaan Kurimuskerhoon. Kurimuskerho on yllätyksellinen treeni aina silloin tällöin lauantaisin, jossa maksimoidaan CrossFit harjoittelun kurjuus henkisesti ja fyysisesti. Kurimusjumppa paljastetaan klo 13 salaisesta kirjekuoresta ja n. 10-15minuutin päästä julkaisusta menee kello päälle.

Eilen ensimmäisessä lapussa luki:

Karjalan Kovin 2014 V

For Time, 5 rounds:

50 DU

5 Deadlifts 150/100kg

10 Box Jumps 75/60cm

Time Cap 15minuuttia (kisoissa se oli 10minuuttia)

Pääsin kuin pääsinkin tekemään viitoslajin, jee! Tuplat kulki eka kierroksella hyvin putkeen, mutta muilla kierroksilla tökki sitten melko paljon ja aikaa meni näihin ihan liikaa. Mavet meni ykkösinä kohtuu nopeasti, tein yhden kolmosen putkeen toisella kierroksella, mutta siitä pitikin sitten huilata vähän pidempään, joten se säästö taisi mennä siinä. Boxihypyt oli kyllä myös raskaat maven jälkeen, mutta näistä liikkeistä helpoimmat. Aikaa meni 12:24.

Tästä suoraan taululle katsomaan Kurismuskerholle jatkoa:

Karjalan Kovin 2014 -Finaali

For Time:

50 thrusters 40/30kg (etukyykystä ylöstyöntö)

50 box over jumps (50cm boxille hyppy ja siitä toiselle puolelle)

50 C2B (rinta tankoon leuanveto)

50 DB Snatch 70/50lb (käsipainotempaus, vuorokäsin.)

50 Back squat 60/40kg (takakyykky)

50 Deficit HSPU (käsinseisontapunnerrus levypainojen päältä, eli pää tulee maassa levyjen väliin käsiä matalammalle)

Time Cap 30 minuuttia (kisoissa oli 22minuuttia)

Tätä nyt en olisi ihan uskonut joutuvani tekemään. Olin vetänyt tuon vitosen aika sippiin asti ja nyt oli 10minuuttia aikaa laittaa suorituspaikka valmiiksi ja sitten taas mentiin. Thrustereissa pysyi taktiikka: ensin 10 putkeen ja sitten loput vitosina. Olihan niitä vain paljon. Box over hypyt meni 30 toistoon asti palautuen thrustereista, sitten vasta alkoi kulkea paremmalla vauhdilla. Chest to Bar leuoissa tein alkuun viisi putkeen, sitten vaihtelevasti 1-3 toistoa kerrallaan. Käsipainotempaukseen ei löytynyt 50lb käsipainoa, joten otin 45lb, mikä on siis 20,25kg. Tämä jännitti ehkä eniten, mutta meni yllättäen tosi hyvin. Sain tehtyä 10 toiston sarjoissa ja sain vähän vauhtia loppua kohden ja ehdin juuri tehdä tempaukset tuohon kisojen 22minuutin aikarajaan. Kisakatsomossa kun katsoin finaalia, olin varma etten olisi ikinä selvinnyt 50lb painosta edes yhtä toistoa, mutta olisin ehkä sittenkin. Takakyykyt oli yhtä tuskaa ja jatkoi tämän lajin ”eikö nämä lopu ikinä” -henkeä. En vaan pystynyt tekemään kuin kymmenen toistoa kerrallaan ja tanko oli pakko pudottaa välillä. Tuntui, että eikö tuo kellokaan 30minuuttia voi jo pelastaa. Sitten kun tajuaa, että ehkä sittenkin ehtii kaikki kyykyt aikarajaan tekemään, niin sitä taistelutahtoa vielä löytyy. HSPUita en ole tehnyt aiemmin korotuksilla, joten tein lopussa vain yhden toiston yhdeltä abmatilta. En uskonut, että olisin niihin selvinnyt, joten en ollut laittanut edes suorituspaikkaa valmiiksi. Tulos oli siis 30:50 eli tekemättä jäi 50 HSPUta.

Olin aivan loppu. Tuntui, että olin aivan loppu jo ensimmäisistä thrustereista alkaen. Huono olo, vatsalihakset kramppaa, oksettaa ja pyörryttää, CrossFittiä taas parhaimmillaan, hah. Tämä oli kuitenkin ennen kaikkea psyykkistä puolta vahvistava treeni. Painot eivät olleet ylivoimaiset, mutta toistoja oli paljon. Mielellä on hirvittävä voima päättää jaksaako vai luovuttaako ja miten tulevat toistot ottaa vastaan. Tässä on kyllä vielä tekemistä, koska ajattelin turhan usein: ”nämä ei lopu ikinä”. Sitten kun toistoja oli kasassa 35, ajattelin ”enää 15” ja loput  menikin helpommin.

Veti kyllä energiat aivan nolliin ja tuntui, että loppupäivän sai vain juoda ja syödä. Tämä oli tällainen ”kevyt” lopetus tälle kisojen jälkeiselle palauttavalle viikolle.

 

 

 

 

 

Avainsanat:

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *