Kausi alkaa sittenkin alusta !

Tänään sain puheluuni riemukkaan vastauksen. Soitin erikoiskirurgiaan ilmoittaakseni että mikäli leikkausjono venyy, voidaan se tehdä vielä huhtikuun aikana, aiemmin ilmoitamani maaliskuun puoivälin sijaan. Sainkin iloisen yllätyksen kun hoitaja kertoi aamulla laittaneensa minulle leikkausajan helmikuulle. Tarkalleen ottaen vietän aika epämukavaa ystävänpäivää leikkauspöydällä. Kerrankin olin jo ehtinyt tekemään hieman suunnitelmia tuon päivän varalle, mutta sanomattakin on selvää ettei se ole niin tärkeää kuin saada itsensä kuntoon. Olin jo hieman luopunut toivosta päästä aloittamaan kisakausi ihan alusta asti, mutta näillä näkymin se siis onnistuu, eikä leikkausajankohta tunnu häiritsevän mitään elämän osa-aluetta pahemmin.

Ajelin viikonloppuna pientä kuntotestiä ja..noh, koita itse ajaa täysiä kun pidät nenästä kiinni!?!! Ulkona ajaessa, ilmeisesti viileä ilma supistaa limakalvojen turvotusta niin etten koe kärsiväni siitä. Näillä pakkasilla en tosin ulkona täysillä ole ajanutkaan..

Leikkauksella on tietenkin riskinsä, eikä tämäkään tee siitä poikkeusta. Niitä tietenkin tulee miettineeksi, entä jos.. Jostain syystä eniten mietityttää; entä jos en haista enää mitään? Tähän asti olen elänyt hieman liiankin tarkan hajuaistin kanssa, joka tosin tällä hetkellä on ns. normaalitarkkuus tasolla. Hajuaisti on silti niin iso osa elämää ja moniin muistoihin liittyy jokin tuoksu. Esim. jos en enää ikinä haista Tommy Girlin parfyymiä tai asevelikylän omapuiden tuoksua keväällä, saunavihtaa juhannuksena tai ulkona kuivattuja pyykkejä.. No, ehkä pitää alkaa miettimään mitä hajuja ei kaipaa..  Tuo Tommy Girl ei suinkaan ole suosikki parfyymini, mutta kämppikseni käytti sitä ollessani kielikurssilla  Englannissa. Se neljäviikkoa oli niin huolettoman rentoa, mukavaa ja mielenkiintoista aikaa. Aurinko paistoi, oli lämmin ja sateisen koleasta englannista ei ollut tietoakaan, tuo hajuvesi saa sen pienen rantakaupungin niin vahvasti takaisin mieleen.. Muiden tuoksujen miellyttävyyttä ei ehkä tarvitse perustella kuin koivu-allergiselle..
Todennäköisiä riskit eivät kuitenkaan ole, mutta leikkaus kaikkinensa kestänee noin kaksi tuntia, joten ihan tyytyväinen olen sikäli mikäli saan sen ajan olla taju-pois, ikävintä olisi alkaa tuon pari tuntisen aikana pohtimaan mahdollisia komplikaatioita tms.
Nyt täytyy vain keksiä parempi päivän noille ystävänpäivän suunnitelmilleni.. :)

Pia Pensaari

Pia Pensaari

Kirjoittaja on naispyöräilijä, joka on voittanut yli 20 SM-mitalia ja omistaa kautta aikojen Suomen 2. nopeimman ajan 3km takaa-ajossa.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *