Kepein askelin

Tämä on kai nyt sellainen urheilijoiden kuuluisa ”kaikki menee hienosti, treeni kulkee ja on hyvä fiilis” -postaus, mutta olkoon. Tällä viikolla on nimittäin tuntunut, että tekeminen on palannut tasolle, jossa oltiin ennen helmikuun pitkällistä tautia ja urheilu on ollut taas tosi kivaa ja helppoa.

Kaikki alkoi maanantaina, kun sain tehtyä hyvän salitreenin ja sen päälle yhden talven parhaista uintitreeneistä. Tiistaiaamuna suuntasin ensin aamiaispalaveriin Varalan urheiluopistolle urheiluakatemia-asioihin liittyen ja siitä innostuneella mielellä (ja varsin kattavan aamiaisen jälkeen!) juoksemaan Pispalan portaita. Tiistaina iltapäivällä ajelin junalla Turkuun pikavisiitille ja ensimmäistä kertaa sitten polven kuntoutusaikojen myös hieman vesijuoksin – äitini seurana, kun päivän omat treenit oli jo tehty kotona Tampereella. Keskiviikkona kävin uudestaan Impivaaran hienossa hallissa ihmettelemässä uintimenoa ja täytyy todeta, että ainakin uimapukumuoti poikkeaa Kalevan hallissa totutusta kruununaan erityisesti melko mauton Lontoo2012 uikkari brittilippuineen ja kimalteineen (!!!). Lähtökohtaisesti en moista pukisi päälleni, edes vaikka olisin olympiakävijä, mutta ehkä minä en vain ymmärrä. Olenhan kuitenkin vain hölmö triathlonisti.

Kuitenkin, tänään olin aamuvuorolaisena pirteänä klo 7.30 aloittamassa työpäivääni ja kotiinkin pääsin jo kahden aikaan. Ohjelmassa luki päivän kohdalla reipas juoksulenkki sekä illan uintitreeni. Alkuperäinen suunnitelmani oli suunnata juoksemaan suoraan töistä päästyäni, mutta laiskuus vei voiton ja söin rauhassa, sekä nukuin ilmeisesti hyvinkin tarpeeseen tulleet 2h päiväunet. Lenkille lähtö venyikin yli puoli seitsemän, mutta askeleen kepeydestä päätellen myöhäisempi aikataulu oli tällä kertaa huomattavasti parempi vaihtoehto. Takana onkin nyt yksi talven harvoista lenkeistä, kun ulkona juostessa on tuntunut siltä, että voisi juosta kuinka kovaa vain ja kuinka pitkään vain. Tämä fiilis toivottavasti säilyy jaloissa, sillä näyttää siltä, että kilpailukalenteriin on tulossa ensimmäinen juoksukisa jo pääsiäismaanantaille, eli huhtikuun ensimmäiselle päivälle.

Nyt on kuitenkin suunnattava jatkamaan mukavaa treeniviikkoa illan uintitreeneihin. Sailfish pääsee taas mukaan altaaseen, joten hyvän fiiliksen jatkuminen on varmaa!

Hyvä treenimieltä ja kulkua viikonlopun treeneihin kaikille lukijoille :)

Avainsanat: , , ,

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *