Kesä kesä kee-eesä!

Aurinkoa ja lämpöä, kiitos. Sisäinen puutarhurini manailee kastelun määrää ja vastaistutetun nurmikon kohtaloa, mutta muutoin nautin kyllä täysin siemauksin arskan lämmöstä ja säteistä. Sisätiloissa vietetyt hetket aiheuttavat suuren suurta ahdistusta aurinkoisina päivinä, joten yllätysvieraat voivat sitten varautua sekasortoon sisätiloissa. :)

Mansikkamaa on istutettu kosteutta ylläpitävän peitteen alle, pensasmustikat näyttävät pitävän hieman kuivahkosta maasta, mutta mansikkamaan ympärille istuttamani nurmikko kuulemma himoitsisi tasaista kosteutta. Harmautta hohkaava savipinta ei oikein näytä kostealta.. Noh, yksi nurmikko sinne tänne jos sillä saa tälläiset kelit.

Kansaivälinen kisakausi tuli avattua hieman koleissa oloissa. Suomesta lähdimme pakoon mukavaa 20 asteen lämpöä ja Sveitsissä vastassa oli hyytävä jääkaappi-keli. Kisarataan ehdimme nipin napin tutustumaan ennen ukkoskuuroa ja lumisateenomaisesti auton konepellille kertynyttä raesadetta. Itse kisan aikana sateli muutama pisara vettä, mutta sovittiin ettei sitä lasketa, koska vaatteet ei kastuneet. Kisan ajaminen tuntui yllätävän kevyeltä ja helpolta, tosin roolikseni tulikin pidätellä pääjoukon vauhtia kun irtiajossa oli mukana suomalainenkin. Oli hienoa myös seurata isomman tiimin toimintaa heidän kontrolloidessaan pääjoukon vauhtia, tarkkaa touhua!

Sveitsistä suuntasinkin seuraavaan koitokseen Moskovaan. Moskovan ruuhkat ovat maailman kuulut mutta silti yllätti että keskellä yötä sain istua motarilla reilu 2 tuntia. Onneksi vastaantullut venäläisvalmentaja puhui suhteellisen hyvää englantia ja matka menikin uuteen tuttavuuteen tutustuessa. Sveitsin kisa ja pitkä matkustaminen painoi jaloissa yllättävän paljon ja sen sain tuta pidemmillä matkoilla. Lyhyet matkat siis menivät olosuhteisiin nähden hyvin, vaikka tuntuma rataan tulikin hankittua suhteettoman nopealla aikataululla. Olisi kenties pitänyt pitää hieman pidempi kevyt jakso ennen kisailuja, silloin palautuminen olisi voinut olla nopeampaa.

Kaupunkina Moskova vaikutti erittäin mukavalta ja yleinen ilmapiiri tuntui ystävällisemmältä kuin Pietarissa. Velodromin baarin tätikin hymyili vaikken venäjäksi ruokaani tilannutkaan. Seuraavana päivänä hän jo ehdotti mitä voisin syödä. Nyt kun siellä on jo tuttujakin ja junalla pääsee perille asti niin ehkäpä tänä vuonna vielä on Venäjän viisumi hakusessa..

Avainsanat: ,

Pia Pensaari

Pia Pensaari

Kirjoittaja on naispyöräilijä, joka on voittanut yli 20 SM-mitalia ja omistaa kautta aikojen Suomen 2. nopeimman ajan 3km takaa-ajossa.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *