Kesäkuun treeniyhteenveto ja treenipäiväkirjan puolivuotiskatsaus

Kesäkuussa pääsin treenaamaan pääasiassa terveenä ja sainkin aikaiseksi ehjän ja mukavan treenikuukauden. Surullista kyllä, kasaan tuli määrällisesti vuoden kovin kuukausi, mutta siitä huolimatta päästiin vain juuri ja juuri neljäänkymmeneen tuntiin. Toissavuonna ei tainnut yksikään kuukausi jäädä näin vähäiseksi treenimäärältään. Pienet määrät näkyivät karulla tavalla esimerkiksi lauantaina Vierumäellä ja on vain tunnustettava, että ehkä tällä treenimäärällä ei pysty samanlaisiin ”sankaritekoihin” kuin pari vuotta sitten tuplamäärällä. Kyllä, puolimatka ja varmasti Vaarojen maraton on mahdollista viedä tällä treenillä läpi, mutta hullutteluyhdistelmä eli melkein tunnin kestänyt SM-tempo ja n.15h päästä neljäsosamatkan triathlon Vierumäellä oli vähän turhan kunnianhimoinen tavoite.

SM-tempon joukkuekisan palkintopallilla. Chebici-paidoissa vasemmalta lukien allekirjoittanut (7.), Katri (9.) ja Outi (17.). Taustalla tuulettaa myös Fitlandian blogikollega Iina, joka oli joukkuekisan mestarijoukkueessa ja henkilökohtaisessa kisassa 11.

SM-tempon joukkuekisan palkintopallilla. Chebici-paidoissa vasemmalta lukien mustissa housuissa allekirjoittanut (7.), Katri (9.) ja Outi (17.). Taustalla tuulettaa myös Fitlandian blogikollega Iina, joka oli joukkuekisan mestarijoukkueessa ja henkilökohtaisessa kisassa 11.

Tässä kuitenkin vielä yhteenvetona kesäkuun treeninumerot:

TREENIT / KESÄKUU 2014

– PYÖRÄILY n. 16h40min / 440km / 13 kertaa

– JUOKSU (sis. polkujuoksun) n.9h25min / 92km / 14 kertaa

– UINTI n.2h25min / 7,5km / 6 kertaa

– RULLAHIIHTO 2h30min / 35km / 3 kertaa

– KUNTOSALI 3h / 3 kertaa

– TRIATHLON 3h / 78km / 2 kertaa

– LIHASHUOLTO 5h35min / 11 kertaa

– MUU (soutu) 1h / 4,5km / 1 kerta

YHTEENSÄ 43h35min / 657km / 56 kertaa

* * * * * * * *

Kramppiselkäinen triathlonisti vaihtamassa juoksukenkiä jalkaan. Vaihtoalue on vielä ympärillä hämmentävän tyhjä. Kuva: Ninni / energianurkkaus.fitfashion.fi

Kramppiselkäinen triathlonisti vaihtamassa juoksukenkiä jalkaan Vierumäellä. Vaihtoalue on vielä ympärillä hämmentävän tyhjä. Kuva: Ninni / energianurkkaus.fitfashion.fi

Ja kun vuoden ensimmäinen puolikas täyttyi kesäkuun lopussa, on aika myös treenipäiväkirjan puolivuotiskatsaukselle. Alkuvuosi oli melko rikkonainen. Sairastin pitkään ja hartaasti keuhkoihin asti kiirinyttä ”flunssaa” sekä tammikuussa että huhtikuussa. Helmikuussa ja maaliskuussa hiihdin, hiihdin ja hiihdin keleistä huolimatta. Huhtikuussa parantelin flunssan jälkeen plantaarifaskiittia ja touko-ja kesäkuussa olen pääasiassa odotellut aurinkoa :)

TREENIYHTEENVETO / VUODEN 2014 ENSIMMÄINEN PUOLIKAS (TAMMI-KESÄKUU)

– HIIHTO n.61h30min / 812km

– PYÖRÄILY (sis. sisäpyöräilyt) n.38h40min / 900km

– JUOKSU (sis. polkujuoksu) n.39h5min / 372km

– KUNTOSALI n.32h

– UINTI n.11h55min / 32km

– RULLAHIIHTO n.6h15min / 89km

– TRIATHLON n.3h / 78km

– MUUT YHDISTELMÄTREENIT n.6h30min / 58km

– LIHASHUOLTO n.9h35min

– SAUVAKÄVELY n.1h30min / 9km

– MUUT LAJIT n.1h40min / 4,5km

YHTEENSÄ n.211h40min / 2354,5km

Avainsanat: , , , , , , ,

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *