Kesälomalla?

Huolimatta yhteiskunnan muuttumisesta kokoajan enemmän 24/7 -periaatteella pyöriväksi, tuntuu heinäkuu silti olevan se ajankohta kun maailma jotenkin pysähtyy. Asioiden hoitaminen on heinäkuussa tehty mahdottoman hankalaksi. Mitä tahansa virallisempaa sähköpostia lähetät, saat todennäköisesti takaisin automaattivastauksen, jossa toivotellaan aurikoisia kesäpäiviä ja kerrotaan niistä nautittavan elokuulle ulottuvaan päiväykseen asti. Kaupungin asukasmääräkin tuntuu heinäkuussa vähintään triplaantuneen, kun ulkona näkyy ihmisiä liikkumassa, loikoilemassa ja nauramassa sen sijaan, että kaikki olisivat kaivautuneet koloihinsa tai maastoutuneet vallitsevaan säätilaan mustilla talvitakeillaan.

El Golfo Lago, Lanzarote. Kuva: http://www.telegraph.co.uk/travel/destinations/europe/spain/canaryislands/9974273/Lanzarote-readers-tips.html

El Golfo Lago, Lanzarote. Kuva: http://www.telegraph.co.uk/travel/destinations/europe/spain/canaryislands/9974273/Lanzarote-readers-tips.html

Kuten niin monesti muutenkin, tykkään tehdä heinäkuussakin asiat valtavirrasta poiketen. Siitä asti, kun olen käynyt säännöllisesti töissä (eli täytettyäni 18), en ole itse koskaan lomaillut yhtään päivää heinäkuussa lukuunottamatta sairaslomakesää 2010, jolloin käpyttelin keppieni kanssa menemään ja odotin polvileikkausta. Opiskeluaikana toki luonnollisestikin kesät painettiin töitä, mutta myös täysipäiväiseen työelämään siirtymisen jälkeen olen kesälomaillut pääosin toukokuussa, syyskuussa, lokakuussa tai marraskuussa. Ihan täysin omasta halustani.

Tänä keväänä pääsin ensimmäisten joukossa raksimaan lomatoiveitani kesälomalistaan. Rastit piirtyivät salamannopeasti viikoille 38 ja 39, siis syyskuun puoliväliin. Tänä vuonna noiden viikkojen valinnalle oli hyvä syy ja ne tulevat kulumaan mm. postauksen kuvissa näkyvissä maisemissa retkeillen ellei matkaan tule yllättäviä mutkia. Muuta kesälomaa en varsinaisena kesälomakautena suostunut ottamaan, vaan loput viikot olen säästänyt talven ajaksi.

Tulivuori Timanfayan luonnonpuistossa Lanzarotella. Kuva: http://www.natureflip.com/timanfaya-national-park

Jaksamistani epäiltäessä vastasin totuudenmukaisesti, etten kaipaa lomaa keskikesällä, kun päivät ovat pitkiä ja valoisia. Jaksan paremmin, kun pitkässä ja näillä leveysasteilla pimeässä syksyssä ja talvessa on jotain, mitä odottaa. Tässä kun kesän ajan (vielä seuraavat 11 viikkoa) toivottaa työkavereille ”hyvät lomat” kyllästymiseen asti, on varsin siistiä lähteä itse vapauteen sitten, kun kaikki työkaverit ja käytännössä koko muu ympäröivä suomalaismassa on palannut takaisin arjen puurtamiseen ja odottamaan sitä yhtä talvilomaviikkoa (joka pahimassa tapauksessa ajoittuu koulujen hiihtoloma-aikaan ja suuntaa pohjoisen ruuhkaisiin lasketteluh******hin). En ehkä ole elokuun puolivälissä niin ruskea kuin muut, mutta syyskuussa tulivuoren laella ja parhaassa tapauksessa heti perään joulukuussa Sveitsin Alppien sylissä maisemia katsellessa ei paljoa voisi kiinnostaa, olenko ehtinyt ottaa aurinkoa heinäkuussa Pyynikin rannassa vai en.

Siispä hyvää lomaa kaikki heinäkuulomailijat! Minäpä tästä lähden heinäkuisen työsunnuntain kunniaksi työmatkapyöräilemään sakkolenkin kautta kohti kaupunkia :)

Avainsanat: , , , , ,

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *