Kesälomasuunnitelmia

Olen ehtinyt tänä kesänä pitää vastaa reilun viikon verran kesälomaa toukokuun loppupuolella. Ensimmäistä kertaa ikinä minulla on tänä vuonna kertynyt ns. täydet lomat, joten kesälomapäiviä olisi jäljellä yhä yli kahden ja puolen viikon verran ja talvilomaakin viikko. Koska halusimme Tommin kanssa saada viettää edes pienen pätkän lomaa yhtä aikaa, olemme jättäneet kesälomistamme parin viikon pätkän pidettäväksi aikaan jolloin täällä Suomessa on menossa pisin, pimein ja sateisin syksy: loka-marraskuun taitteeseen.

Tuota kesälomaa odotan jo hurjan kovasti. Toki lomailu on aina mukavaa, kun voi nukkua, loikoilla ja syödä treenin ohella niin paljon kuin haluaa (mitä muuta urheilija vapaalta kaipaisikaan?), mutta tulevaa syksyistä kesälomaa odotan erityisen innolla, koska luvassa on oikea lomamatka erittäin jännittävään paikkaan. Paikkaan, missä näyttää tältä:

ja tältä:

Olen jo hyvin pitkään halunnut käydä alppimaisemissa ja nyt vihdoin pääsen toteuttamaan yhden isoista haaveistani ja viettämään näissä maisemissa kaksi viikkoa lomaa. Loman suuntana on siis Sveitsi, tarkemmin sanottuna jetset-paikkana tunnetun St Moritzin naapurikylä Samedan, joten alppimaisemien ihastelun lisäksi pääsee varmasti ihmettelemään myös miljonäärimenoa – ainakin näyteikkunoiden takaa. Erityisen hienoa tulevassa matkassa on se, että emme ole matkassa ns. täysin turisteina vaan tuleva lomakohde on Tommille jo vuosien ajalta tuttu ja paikanpäällä meitä odottavat paikalliset ”oppaat”. Reissuvihkoon onkin jo listattuna monen monta paikkaa, joissa aiomme vierailla loman aikana ja monen monta asiaa, joita loman aikana pitää kokeilla.

Jännittävää on myös nähdä, kuinka reagoin korkealla olemiseen. Majapaikassamme tulemme asumaan n.1800m korkeudessa, joka sekin on korkeammalla kuin olen koskaan ennen edes pikaisesti käynyt. Reissun aikana tulen todennäköisesti käymään lenkillä lähes 3000m nousevilla vuorenrinteillä, joten ihan pienistä nyppylöistä ei ole kysymys. Vaikka varsinaisesta harjoitusleiristä ei olekaan kysymys (vaan LOMASTA), on luvassa toivottavasti paljon hyödyllistä oppia siitä, kuulunko mahdollisesti ihmisryhmään, jolle korkeanpaikan harjoittelusta on hyötyä.

Ihan vielä en sentään ole matkalaukkuani alkanut pakkaamaan, mutta täytyy myöntää, että listaa olen jo hahmotellut mukaan otettavista tavaroista ja siitä, mitä mahdollisesti pitää vielä hakkia ennen matkaa. Onneksi lokakuuta odotellessa ehtii vielä kartuttaa lomatilinkin saldoa, sillä tiedän jo, mitä ehkä aion paikallisista putiikeista itselleni matkamuistoksi hankkia :)

– Kuvat Googlen kuvahausta – 

Avainsanat: , , , , ,

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *