Kevät etenee vauhdikkaasti

Starttasin viikonloppuna kevään toiseen kisa-viikonloppuuni. Tällä kertaa etappikisan muodossa. Etappikisassa on useampi startti joiden ajat lasketaan yhteen, yhteislähtöjen kärkikolmikko saa hyvityssekunteja. Ulvilassa ajetut etapit koostuivat lauantai aamun prologista, eli ns. aika-ajo, johon kisaajat starttaavat 30 sekunnin välein ja ajavat yksin, tässä tapauksessa 1,7km, matkan. Lauantain iltapäivän 45km yhteislähdöstä ja sunnuntai aamupäivän 75km yhteislähdöstä.

ajopaita

N- Eliten piti alunperin ajaa M-kilpasarjan kanssa, mutta molempien sarjojen yhteenlaskettu pääluku olisi kasvanut niin suureksi (mahtavankaltainen ongelma), että kilpailujärjestäjä päätti turvallisuussyistä ajattaa N-Eliten M50-65-sarjojen kanssa. Itse halusin ottaa kilpailun harjoituksen kannalta ja ajaa isommassa porukassa, joten pyysin kilpailujärjestäjiltä ja tuomareilta lupaa ajaa M-kilpasarjassa. He olivat vaihdolle suopeita ja näin ollen kisasin viikonlopun miesten kanssa. Prologi oli ajorytmityksellisesti hyvin haastava rata nousuineen ja vastatuuliosuuksineen. Toiseen kisa viikonloppuun starttasin hyvin paljon rennommin rantein kuin ensimmäiseen, joten hyvin jäähermoisesti maltoin ajaa prologin ensimmäisen kumpareen rauhassa, jolloin säästin voimani vastatuulen ja maalimäen kanssa taisteluun. Maalimäen päällä pysäytin kellon omaksi yllätyksekseni 2 sekuntia kilpasarjan kärkiaikaa myöhemmin. Keskitehot olivat mainiot ja matka ajallisesti omaan lempparimatkaani, eli 3km takaa-ajoa, lähellä. Olin tyytyväinen, joskin hieman hämmentynyt. Lauantain yhteislähtö ajettiin suht reippaasti ja oma tarkoitukseni oli saada kisasta hyvä treeni, lopputuloksesta niinkään piittaamatta ja ajelinkin pääjoukon kärjessä viihtyen ja vauhtia puskien, välillä hieman provosoiden miehiä pistämään matkan tekoon vauhtia. Sunnuntaina yritin keskittyä oman jalan suojaamiseen ja passiivisempaan ajotyyliin, motivoiden kokeilemaan jalkaa loppukiriin. Kisan aikana taivaalta saatiin vettä, räntää, rakeita ja aurinkoa, joten kylmää kyytiä paikka paikoin, mutta hyvä treeni, koska kotona en olisi siihen keliin lenkille lähtenyt. Ylitin maaliviivan loppukirissä sijalla 15, minkä koen olevan varsin mainio erityisesti edellisen päivän jälkeen. Paljon kiitoksia kilpasarjan miesväelle vauhdin pidosta ja juttelusta kisan aikana. Pääosin hyvin siistiä ajoa ja ihailtavaa, rehtiä kilpailuhenkisyyttä!

Kisakauden startti on ollut hyvin positiivisia yllätyksiä täynnä ja pitkä kausi monine mahdollisuuksineen on vielä edessä, joten leuka rintaan ja kohti uusia kisoja.

 

Pia Pensaari

Pia Pensaari

Kirjoittaja on naispyöräilijä, joka on voittanut yli 20 SM-mitalia ja omistaa kautta aikojen Suomen 2. nopeimman ajan 3km takaa-ajossa.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *