Kevytuntsikka vauvalle

Viime talvena kirjoittelin lasten talvipukeutumisesta ja tein myös Voiman kanssa videonpätkän aiheesta:Miten puen vauvan pakkaseen. Nyt syksyllä ja talven tuloa odotellessa on taas aika palauttaa ydinkohdatmieleen ja esitellä tarkemmin erinomaiseksi osoittautunut Columbian ulkohaalari.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kerrospukeutumisen pääperiaatteet:

 1. Kosteutta siirtävä ja lämmittävä alusasu, esimerkiksi laadukasta polyesteriä tai merinovillaa. Puuvillaiset sisävaatteet eivät siis ole lapsen ulkoiluvaatteet.
 2. Välikerroksella säädellään lämpöä eli tarpeen mukaan esimerkiksi sopivan paksuinen fleece- tai villapuku. Tämä välikerros voi olla myös se puuvillahuppari, jos alla on alusasu. Toki paljon hikoilevalla lapsella puuvillainen huppari kostuu, varsinkin jos ulkokerros ei hengitä riittävästi, joten parempi on valita villa tai tekninen materiaali.
 3. Kuorikerros suojaa, lämmittää ja se valitaan käyttötarkoituksen mukaan. Sateeseen, kovaan tuuleen ja myrskyyn täysin tuulta ja vettäpitävä takki ja housut tai haalari. Kuivalle säälle riittää tuulta pitävä ja vettähylkivä kerros, jolloin hengittävyys on parempi eli vaate ei ole niin hiostava. Päällimmäisessä kerroksesta voi olla myös lämmittävänä täytteenä keinokuituvanua eli toppaa tai untuvaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kevytvanu- ja kevytuntuvatakit ovat todella monikäyttöisiä takkeja. Niissä haetaan keveyttä, mukavuutta, lämpimyyttä ja hengittävyyttä. Takki pakkautuu pieneen tilaan, joten se kulkee helposti mukana reissussa, jossa ei esimerkiksi takkia tarvitse koko aikaa. Kuivalla kelillä suojaa sellaisenaan ja jos sade yllättää, voi sen päälle pukea sateenpitävän kuori- tai sadetakin. Meillä on koko perheellä tällaiset takit ja ne ovat olleet käytössä jopa kesällä viileillä ilmoilla. Niinpä. Se on se Suomen kesä kun untuva- ja toppatakin saa vetää päälle.

Vauvoilla kevytuntsikkatakin korvaa kevytuntsikkahaalari. Kaksospojilla oli vauvoina Columbian untuvahaalarit ja tykättiin niistä jo silloin kovasti. Kun Voima syntyi, yritin metsästää samanlaista haalaria ja onnistuinkin löytämään hyvällä tuurilla kirppikseltä samanlaisen puvun. Viime talvi meni pötkötellessä tällä haalarilla, mutta nyt se oli jo käymässä pieneksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Halusin löytää ehdottomasti samanlaisen, mutta näitä Columbian vauvahaalareita ei Suomessa tuntunut löytyvän mistään. Addnature.fi verkkokaupassa oli kuitenkin mukavasti valikoimaa näistä haalareista ja nyt Voimalla onkin uusi Columbian Snuggly Bunny haalari.  Haalari on saatu blogin kautta  Addnature.fi verkkokaupasta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miksi se sitten on niin hyvä ja must-have?

 • Ohuen ja kevyen pintakankaan sekä untuvatäytteen ansiosta puku on ihanan pehmeä, lämmin ja pakkautuu pieneen tilaan. Pakattavuus on oikeasti kiva juttu, kun haalari mahtuu pienempäänkin laukkuun tarvittaessa. Pakattavuuden hyvä puoli tulee esiin myös silloin, kun lapsi istuu puku päällä turvaistuimessa ja turvavyöt pitää saada kiinnitettyä riittävän tiukalle.
 • Täydellinen valinta vauvalle ja taaperolle, joka vielä ulkoilee paljon vaunuissa eikä vielä rymyä kovin vauhdikkaasti ja kangasta kuluttavasti.
 • Puku ei ole myöskään liian jäykkä kävelemään opettelevalle ulkoilijalle.
 • Hihan ja lahkeen suut saa käännettyä suojaamaan käsiä ja jalkoja.
 • Pitkän vetoketjun ansiosta helppo pukea.
 • Puvun päälle voi tarvittaessa vetäistä märällä kelillä kuori- tai sadehousut.
 • Tässä uudessa mallissa oli vielä lisätty ihanan lämmin fleece puvun sisäpuolelle huppuun ja keskivartaloon.
 • Erittäin kohtuuhintainen haalariksi, alennushinta on alle 60€

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Addnature verkkokaupassa on todella hyvä valikoima lasten vaatteita, joita ei Suomesta löydä. Meillä on hyvät kokemukset mm. Vauden vaatteista. Falken vaellussukat ovat olleet ylivoimaisesti parhaita ja kestävimpiä lasten sukkia ja tilasinkin Voimalle heti yhden parin kun näin niitä tuolla kaupassa. Columbian haalarin lisäksi valikoimaan näkyi tulleen myös aivan ihanat Jack Wolfskinin vauvojen haalarit. Jack Wolfskinin lasten kuorivaatteita on meillä myös ollut isommilla pojilla ja hyväksi havaittu. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Avainsanat: , ,

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *