Kiireistä Suomi-aikaa

Paluu kotimaahan on ollut suhteellisen kiireistä aikaa, kuten päivitysten pienoisesta taukoamisesta huomaa.

Maantien Suomen mestaruuskilpailutkin ehdittiin jo ajamaan reilu viikko sitten. Niistä ei ole kovin paljoa sanottavaa; aika-ajon 4. ja maantien 9. sija. Torstaina ennen perjantain aika-ajoa tosin kirjoitin jo alkua blogikirjoitukselle, jossa kerroin etten aio tulevan viikonlopun koitoksiin osallistua. Sain ihon alle vakavan bakteerin aiheuttaman tulehduksen viimeisenä viikonloppunani Belgiassa. Tuo tulehduspesäke teki satulan päällä istumisesta mahdotonta. Ja tulehduksen hoito olikin hankalampaa kuin heti uskoisi; päivää ennen SM-aika-ajoa lääkäri harkitsi minun siirtämistä leikkauspöydälle. Onneksi tulehdusarvot olivat lähteneet reippaasti laskemaan joten 3viikon antibioottihoito sai riittää. Ajoin kuitenkin SM-kisat tosiaan läpi, koska lääkäri sanoi että urheilu on sallittua mutta pyöräily, ei nyt olisi se suositeltavin laji. Lähtökohdat olivat siis että perjantai-aamuna käytiin herättelevän lenkin sijaan ajamassa pieni koeajo; pystynkö istumaan satulassa. Sama testi oli lauantai-aamuna, koska maantiepyörän ajoasento oli vielä hankalampi. Jälkiviisaana voi todeta; ettei olisi kannattanut kiusata itseään starttaamalla kumpaankaan. SM-viikonlopun jälkeen maanantai-aamuna herätessäni ihmettelin sydämen tykytyksen vahvuutta, tuntui kuin koko maailma olisi tärähtänyt joka lyönnillä. Mittasin leposykkeen ja se oli vihdoinkin palautunut normaalitasolle ja lyönnit tuntuivat voimakkailta koska sydämen ei tarvinnut enää tykyttää liki tuplanopeutta. Koko sairauteni ajan tarkkailimme leposykettäni ja se oli 20-30 bpm koholla koko ajan. Kisaviikonloppuna enää tuon 20. Sydän tarvitsee lepoa harjoittelusta palautuakseen ja palautuminen hidastuu huomattavasti jos sydän joutuu työskentelemään myös yöllä. Ei ollut liian helppoa nukahtaa jos sydän hakkaa yli 80 kun peitto on korvilla.

Juhannus otettiin rauhallisesti Suomen kesästä nauttien ja erityisesti mietin että jos tuo leikkaus olisi jouduttu toteuttamaan, olisin luultavasti päässyt sairaalasta vasta juhannustorstaina.. Ei auta taas kuin kiittää antibioottien olemassa oloa ja toivoa että joskus saisin startata SM-kisoihin terveenä ja suunnitelmien mukaan sujuneella valmistautumisella.

 Onneksi elämä jatkuu SM-kisojen jälkeenkin ja uusia haasteita on kesän myötä vielä tarjolla runsaasti. Toivottavasti myös aurinkoisia kelejä

Pia Pensaari

Pia Pensaari

Kirjoittaja on naispyöräilijä, joka on voittanut yli 20 SM-mitalia ja omistaa kautta aikojen Suomen 2. nopeimman ajan 3km takaa-ajossa.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *