Kisaa, töitä, pitkää lenkkiä…

… ja olo oli tänä aamuna herätessä kuin traktorin alle jäänyt!

Mutta sillä se ilmeisesti lähtee, millä on tullutkin, sillä tunnin Kaupin mäkien ylös ja alas hiihtelyn jälkeen olo on taas jo paljon virkeämpi ja parempi, käsiin ei enää koske niin kovasti ja mielikin on paljon aurinkoisempi kuin harmaa sää!

Sunnuntain kisahiihtelyiden jälkeen menin maanantaina töihin aamuvuoroon. Ilmeisesti melko hurja viikonloppu vaati verojaan, sillä maanantai muuttui suosiolla lepopäiväksi, kun töistä kotiin kävelykin tuntui raskaalta askareelta – kauppakassin kantamisesta puhumattakaan. Lepo teki hyvää ja tiistaina viikkokisoissa Lempäälässä oli jo mukava fiilis alla olevasta työpäivästä huolimatta. Tällä kertaa Tommi oli saanut pertsan suksetkin toimimaan ja oli hauska kisata puolileikkimielisesti mukavissa pienissä iltakisoissa. Raapustan kisasta vielä oman tarinansa, kunhan vain ennätän.

Eilen sitten oli vuorossa toinen viikon töistä vapaista päivistä, toinen odottaa edessä sunnuntaina – kisapäivänä. Sen kunniaksi vietin ladulla aikaa yli kolme tuntia ja erityisesti aamun pertsan lenkillä sai lykkiä melkein alamäetkin alas, sen verran nihkeäluistoista latua oli tarjolla. Muutoinhan meitä tamperelaisia kyllä nyt hellitään vähän huonosta lumitilanteesta huolimatta: Kaupissa on nimittäin jo kaikki kiemurat kiertämällä n.7km tykkilatua, josta ei kilpahiihtäjällekään mäkiä puutu, mutta toisaalta myös kuntoilijoille löytyy helpompi, lyhyempi lenkki kierrettäväksi. Lisäksi kaupungin miehet vielä ajavat ladun loistavaan kuntoon joka aamu, niin että hiihtelijää on vastassa junaratamaiset latu-urat, niin ei kyllä voi valittaa. Eilen Tommi oli lisäksi hiihtänyt Kaupista Kangasalle asti ja takaisin.Ihan parhaita suksia ei tuolle reitille kannata vielä jalkaan laittaa, mutta erityisesti Atala-Kangasala väli oli kuulemma ollut olosuhteisiin nähden oikein hyvässä kunnossa, vapaan hiihtäjille ainakin.

Loppuviikko pitänee nyt ottaa rennosti ja palautella ainakin väsyneitä käsiä. Sunnuntaina nimittäin on vihdoin vuorossa kovasti odottamani Hämeen viesti, jossa eilen varmistuneen tiedon mukaan hiihdän LeKin kakkosjoukkueessa toisen osuuden, naisten 3km perinteisen. Viestiä on mukava päästä hiihtämään monen vuoden tauon jälkeen ja onnekseni LeKissä on niin kovia naisia (Aikku olympialaisissa, Maija ja Mervi ykkösjoukkueessa mitalijahdissa), että saan itse lähteä kakkosjoukkueseen nauttimaan paineitta viestitunnelmasta ja toivottavasti myös porukassa hiihtämisestä. Tavoitteena on hiihtää kova kymmenen minuutin rypistys ja talven toistaiseksi paras kisasuoritus, jolla joukkueeni toivottavasti pysyy mukana järkevillä sijoituksilla kilpailussa. Ja onpahan meitä nyt sitten kaksi Martikaista samassa joukkueessa, kun Tommi hiihtää LeKin kakkosjoukkueen ankkurina.

Mutta nyt on aika suunnata kohti pitkää iltavuoroa ja töitä. Palataan taas asiaan :)

Avainsanat: , , ,

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *